Crna kronika

Majka Britt Lapthorne: Nadam se da njezina smrt muči ubojicu

Majka Britt Lapthorne: Nadam se da njezina smrt muči ubojicu

Otac Britt Lapthorne, koja je 2008. godine pronađena mrtva u moru u Dubrovniku, kazao je kako je početna istraga hrvatske policije bila debakl.

“Uzrujani smo i ljuti na komentare da je to bila temeljita i profesionalna istraga”, kazao je Dale Lapthorne novinarima ispred suda gdje je mrtvozornik kazao kako je policija u Hrvatskoj “preokrenula svaki kamen” u istrazi.

“Prva dva tjedna to (istraga) je bio debakl… za smijanje”, izjavio je Dale Lapthorne i dodao da bez potpore policije obitelj ipak ne bi dobila odgovore na neka pitanja. Ipak, istaknuo je kako je djelomično zadovoljan konačnim rezultatima istrage, koji su razjasnili neke stvari. Tako je obitelj Lapthorne doznala i kako im kćer nije počinila samoubojstvo, što im, kako kažu, puno znači, prenosi Index.hr

Nadam se da njezina smrt muči ubojicu

Njezina majka kazala je kako se nada da smrt njene kćeri muči ubojicu, javlja The Guardian.

Dale Lapthorne rekonstruirao je zadnji mjesec putovanja svoje kćeri te rekao kako je moguće da ona ipak nije umrla uzalud. Mnogi mladi putnici sada će biti mnogo oprezniji na svojim putovanjima, osobito onim prekomorskim.

Gospodin Lapthorne smatra kako je cijeli slučaj pozitivno utjecao i na način na koji hrvatska policija radi kada su takve situacije u pitanju.

Posljednji put viđena pijana s prijateljima

David Dimsey, suradnik mrtvozornika, ispričao je na sudu kako je Britt posljednji put viđena pijana u klubu gdje se provodila zajedno s prijateljima. Bilo je to 18. rujna 2008. godine.

Njezino tijelo pronašao je ribar u uvali Boninovo tri dana kasnije. S obzirom na vremenske uvjete na dan nestanka malo je vjerojatno da je sama ušla u more.

Hrvatska policija nikada nije do kraja razjasnila misteriozni nestanak djevojke.

Posljednje izvješće državnog mrtvozornika Iana Graya bit će podneseno krajem mjeseca.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist