Natrag
25.9.2017 22:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

”Luko Paljetak – Sam svoj teatar” u KIC-u

5.3.2014 @ 8:59 Mia Njavro Kultura
2;2

Podijelite:

U četvrtak, 6. ožujka, u 19 sati u Kulturno informativnom centru (KIC) u Zagrebu održat će se poetsko događanje ”Luko Paljetak – sam svoj teatar“”.

Veliki pjesnik, prevoditelj i nenadmašni govornik Luko Paljetak u ovom scenskom nastupu iz najobičnijih životnih situacija rađa poeziju. U svakoj riječi, svakoj gesti Paljetak nalazi motiv za poetski govor. Među suvremenim hrvatskim pjesnicima, Paljetak se izdvaja kao autor čiji stihovi žive od svoje teatralnosti.

Taj majstor sestina uranja u raguzinsku i trubadursku prošlost da bi čim više bio u sadašnjosti. Pa i na estradi kada se za takvo što ukaže prilika. Luko Paljetak kao pjesnik i kao govornik vlastitih stihova modernom pjesništvu vraća vjeru da je još uvijek moguć magijski obred s riječima. Luko Paljetak živi poeziju.

Najburnije pod svjetlima pozornice. Na sceni se daje bez ostatka. Paljetkov pjesnički teatar smješten je između prošlosti i budućnosti. Tu je njegova snaga i vitalnost.

 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana