Kultura

Luko Paljetak gostovao u Šibeniku

Luko Paljetak gostovao u Šibeniku

Akademik Luko Paljetak gostovao je ovaj tjedan u Šibeniku, Krešimirovom gradu, povodom svoje izložbe ‘Paljetkove intervencije’, koje su postavljene u Galeriji svetog Krševana na Gorici.

U sklopu ove večeri predstavila se i Paljetkova zbirka ‘Tisuću šiba preko usta’ u izdanju Društva dubrovačkih pisaca, a šibenska Galerija bila je prepuna, kako mlađih, tako starijih ljubielja autorovog bogatog opusa. Luko Paljetak nije kontinent. To je zviježđe – ovako je šibenski književnih i prevoditelj Pero Mioč najavio svog dugogodišnjeg kolegu i prijatelja, pridavši mu i epitet ‘mag riječi’.

U ime Društva dubrovačkih pisaca okupljene je pozdravio i Boris Njavro, govoreći o Paljetkovoj zbirci pjesama, okupljene je pozdravila i Antonija Morušan, ravnateljica Galerije suvremene umjetnosti Sveti Krševani u Šibeniku, a o izložbi je govorio autor projekta Milan Bešlić.

‘Paljetkove intervencije’ intervencije su umjetnika na tablete za insekticidne električne aparate, veličine 220 x 350 mm. Ima ih preko tisuću i prekrile su stare zidove Krševanove crkve na Gorici.

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović