Zanimljivosti

Ljetna pića koja će vas zasigurno osvježiti!

Ljetna pića koja će vas zasigurno osvježiti!

Ljetne vrućine su nam pred vratima zbog čega biste trebali biti posebno oprezni i unositi još više tekućine u naš organizam.

Ako vam je dosta obične vode, napravite prirodni sok. Za to vam ne treba puno vremena, već malo voća i začinskog bilja. Dovoljno je željeno začine poput lavande ili  voće (limun, limeta, malina, ananas, breskva…) narezati na kriške te staviti u staklenku, a potom ga preliti vodom. Kako bi se okusi spojili, ostavite u hladnjaku nekoliko sati, kako prenosi portal Diva.

Ananas je voće koje nas najviše podsjeća na ljeto i tropske krajeve. Potrebno je ananas prethodno rashladiti u hladnjaku, potom ga očistiti i narezati na kockice. Nakon čišćenja, ubacite ga u blender te dodajte nekoliko kapi lanenog ulja, a po želji može i malo limuna. Dodajte vodu, a prema želji i pokoju kockica leda!

Nisu svi ljubitelji grejpa jer ima pomalo specifičan okus, no on je odličan saveznik tijekom ljetnih dana jer nadomješta potrebu za mineralima. Grejp, malo đumbira i par komadića jabuke stavite u blender, a zatim dodajte mnogo hladne vode te kockice leda.

Menta je mnogima omiljen začin, a odlično paše i ljetnim napitcima jer im daje dodatnu dozu svježine. Napravite čaj od mente i, dok je još topao, dodajte po želji meda ili stevije kako biste ga zasladili. Čaju dodajte vodu te ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi, a potom dodajte led.

Svima je poznato kako su antioksidansi iz zelenog čaja sjajni za metabolizam, a ljeti će odlično funkcionirati kao zamjena za vodu. Prokuhajte đumbir, limun i vodu, a zatim smanjite toplinu i kuhajte pet minuta pa uklonite đumbir i limun. Tekućini dodajte vrećice čaja te med po želji, a, nakon 10 minuta, pustite da se ohladi te dodajte kockice leda.

 

 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist

GLASAJTE ZA OŠ GRUDA Pomozimo školarcima da obnove knjižnicu

Dulist