Natrag
24.9.2017 08:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

Lazaretima uporabna dozvola

26.10.2014 @ 8:59 Dulist Grad

Podijelite:

Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje u četvrtak 23. listopada izdao je uporabnu dozvolu za rekonstruirani kompleks Lazareta, objavili su iz Grada Dubrovnika.

– Ovim činom omogućeno je da, uz postojeće korisnike, u dvije lađe potpuno novog i ključnog objekta kulturne infrastrukture, već useli Folklorni ansambl Linđo, te konačno dobije primjerene uvjete za rad. Preostalih pet multifunkcionalnih lađa također su spremne za izvođenje prvenstveno kulturnih programa, a svoju potpunu valorizaciju doživjet će kroz projekt kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture – stoji u priopćenju.

Izdavanjem uporabne dozvole omogućeno je i raspisivanje natječaja za korištenje komercijalnih prostora na središnjem trgu kompleksa.

Podsjetimo, obnova kompleksa Lazareta, kojom je ovaj vrijedni, gotovo mitski, gradski prostor postao kulturno-kongresni centar, stajala je 34 milijuna kuna. U drugoj fazi, najavljeno je, nastavit će se radovi na preostale tri lađe, kojim ulaganjem ukupna investicija može narasti na 40-tak milijuna kuna.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana