Natrag
19.10.2017 14:37

facebook

twitter

google

rss

dulist

Lady Di ubio Hrvat Boris?

6.1.2014 @ 16:17 Ana Prohaska Hrvatska
1;1

Podijelite:

Iako su istražitelji prošle godine objavili da nemaju namjeru ponovno otvarati istragu o smrti britanske princeze Diane, koja je poginula u prometnoj nesreći u Parizu krajem kolovoza 1997. godine, njezina pogibija ne prestaje intrigirati svjetsku javnost.

Protivno službenim zaključcima istrage, prema kojima je nesreću skrivio Dianin pijani vozač Henri Paul, američki Globe u najnovijem je izdanju servirao potpuno novu teoriju, u kojoj se spominje i Hrvatska, piše jutarnji.hr.
Navodi kako je kraljica Elizabeta II svom unuku i Dianinom sinu princu Williamu nedavno predala dosje s rezultatima privatne istrage koju je zatražila o Dianinoj smrti. Za razliku od policije, koja je odbacila tezu da je Diana ubijena po narudžbi međunarodnih trgovaca oružjem, kraljičinom se istragom došlo do drugih spoznaja.

William je angažirao osmeročlani tim koji bi uskoro trebao otići u planinsko i šumovito područje negdje u BIH. Ondje se navodno skriva izvjesni ‘Boris’, Hrvat na čelu navodnog tročlanog tima ubojica koji su smaknuli Dianu.
Williamovi ljudi pokušat će ga uhvatiti kako bi izvukli detalje o navodnom atentatu i zavjeri.  Vjeruju da bi im misteriozni Hrvat mogao reći gdje su druga dvojica ubojica.

Treba napomenuti da je Globe pomalo proturječan u svom pisanju, s obzirom da na naslovnici navodi da se ‘Boris’ ne skriva u BiH, već u brdovitom području Hrvatske pored Jadranskog mora.
Princ William se, prema nekim glasinama, povukao iz vojske kako bi se posvetio traženju istine o smrti svoje majke. Ipak, te glasine nikada nije potvrdio – službena verzija glasi da se želi baviti dobrotvornim radom, a uostalom nedavno se i vjenčao te je dobio dijete.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana