Kultura

‘Kupus’ nasmijao dubrovačku publiku

Samo nas kupus može spasiti

Komedija ‘Samo nas kupus može spasit’ u izvedbi Velolučkog pučkog teatra, večeras je gostovala u Kazalištu Marina Držića i oduševila dubrovačku publiku.

Za tekst ove komedije, koja je ljetos imala premijeru na Korčuli, autor i redatelj Tonči Surjan “Trofo” dobio je Pohvalnicu hrvatskog Sabora kulture.

Kazališna amaterska skupina iz Vela Luke postoji preko 100 godina, a ‘Samo nas kupus može spasit’ na smiješan način govori o pokušajima jedne obitelji da preživi među velikim brojem nezaposlenih, u mjestu u kojem ljudi preživljavaju uz pomoć kupusa na kojemu su odgojene generacije otočana. Na kraju. na opću radost publike, i uspijevaju u tome, prodavši ovu zdravu namirnicu ‘Johnu u Ameriku’.
U predstavi igraju: Ivica Alić, Leposava Vlašić, Marija Oreb, Željko Šeman, Ivana Prižmić, Tiho Dragojević, Ante Cetinić, Hani Žuvela, Ivana Prižmić i Đanko Šćepanović.

Pročitajte još

LIKOVNI GENIJE Izložba povodom 100. obljetnice rođenja Antuna Masle

Dulist.hr

Modernizira se rasvjetni park Kazališta Marina Držića

Dulist

Klapa Kaše zakolendala Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija