Kultura

‘Kupus’ nasmijao dubrovačku publiku

Samo nas kupus može spasiti

Komedija ‘Samo nas kupus može spasit’ u izvedbi Velolučkog pučkog teatra, večeras je gostovala u Kazalištu Marina Držića i oduševila dubrovačku publiku.

Za tekst ove komedije, koja je ljetos imala premijeru na Korčuli, autor i redatelj Tonči Surjan “Trofo” dobio je Pohvalnicu hrvatskog Sabora kulture.

Kazališna amaterska skupina iz Vela Luke postoji preko 100 godina, a ‘Samo nas kupus može spasit’ na smiješan način govori o pokušajima jedne obitelji da preživi među velikim brojem nezaposlenih, u mjestu u kojem ljudi preživljavaju uz pomoć kupusa na kojemu su odgojene generacije otočana. Na kraju. na opću radost publike, i uspijevaju u tome, prodavši ovu zdravu namirnicu ‘Johnu u Ameriku’.
U predstavi igraju: Ivica Alić, Leposava Vlašić, Marija Oreb, Željko Šeman, Ivana Prižmić, Tiho Dragojević, Ante Cetinić, Hani Žuvela, Ivana Prižmić i Đanko Šćepanović.

Pročitajte još

PRIPREME U TIJEKU Večeras je generalna proba

Dulist

U GALERIJI STEĆAK U KLEKU Izložba Luka Paljetka ‘Kako si lijepa, prijateljice moja’

Dulist

BRIGA ZA KULTURNU BAŠTINU Grad ulaže u obnovu ljetnikovca Bozdari-Škaprlenda

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija