Kultura

‘KROZ DJEČJE OČI’ Posebna, prekrasna izložba u Sponzi

'KROZ DJEČJE OČI' Posebna, prekrasna izložba u Sponzi

Ovu subotu u Sponzi je otvorena posebna izložba, ona koja svijet promatra ‘Kroz dječje oči’. U njoj možete uživati sve do 20. siječnja.

Autori izložbe djeca su s poteškoćama u razvoju koja su od listopada 2015. do travnja 2016. godine pohađala radionice izrade keramike na Sveučilištu u Dubrovniku i na njima izradila keramičke predmete, različitih tema. Tako su kroz keramiku dobila poticaj na otkrivanje i razvijanje vlastitih preferencija, sposobnosti i potreba.

Radionice koje su prethodile izložbi ‘Kroz dječje oči’ osmislile su i vodile akademska umjetnica i docentica Kristina Kojan Goluža i magistra psihologije Tena Erceg uz suradnju s edukatoricom – rehabilitatoricom Anitom Šimović.
Svoj je doprinos i potporu radionicama pružila i Romana Manenica, mag. art..

Na radionicama su uz djecu bile prisutne i njihove učiteljice iz OŠ Marina Držića u Dubrovniku, logopedinja Ljerka Anđelković, defektologinja Eva Janet Maltarić – Spajić, radna terapeutica Magdalena Šurković i socijalna pedagoginja Daniela Lonac. Izložbu su financijski podržali Adriatic DMC, Studentski centar Dubrovnik i Embassy Films Croatia, a više informacija potražite ovdje.

Naravno, uz djecu su na radionicama rado sudjelovali i njihovi roditelji, a kakve su sve čarobne predmete napravili, pogledajte u našoj fotogaleriji!

Pročitajte još

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist