Zanimljivosti

KONZUMACIJA RIBE U PORASTU Kad ste zadnji put bili na peskariji?

KONZUMACIJA RIBE U PORASTU Kad ste zadnji put bili na peskariji?

Većina Europljana kaže da jede ribu jer je zdrava. Konzumacija ribe je u porastu: 42 posto Europljana najmanje jedanput tjedno kod kuće jede riblje/akvakulturne proizvode, navodi se u novostima Europske komisije.

Time se potvrđuje koliko je važno zajamčiti održivu opskrbu ribom na tržištu EU-a. Novim istraživanjem Eurobarometra o izborima potrošača u EU-u glede proizvoda ribarstva i akvakulture otkriva se da građani EU-a prilično redovito jedu plodove mora, iako na učestalost konzumacije ribe utječe njihova udaljenost od mora.

– Iz ovog je istraživanja jasnije kako Europljani odabiru plodove mora. Te su nam informacije važne u oblikovanju politika. Potrošačima moramo zajamčiti trajni široki izbor visokokvalitetnih plodova mora. Zbog toga smo odlučni do 2020. ostvariti ciljeve o održivom ribarstvu – izjavio je povjerenik za okoliš, pomorstvo i ribarstvo Karmenu Vella, a istraživanja pokazuju i to kako, kada je riječ o plodovima mora, postoji snažna preferencija prema proizvodima regionalnog, nacionalnog i europskog podrijetla, čak osamdeset posto.

A volite li vi ribu? Ukoliko često idete na placu i peskariju u Gružu, ne zaboravite i to kako prije nego što se uputite, ponudu možete provjeriti svaki dan od 7 do 13 sati na našoj live web kameri s peskarije!

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist

GLASAJTE ZA OŠ GRUDA Pomozimo školarcima da obnove knjižnicu

Dulist