DuList IN

Koncert grupe Silente i utakmica Juga u Gružu!

Silente

U subotu, 25. siječnja, od 18.30 sati na bazenu u Gružu nastupit će Silente, a nakon toga od 20 sati počinje utakmica VK Juga i Budve. Za vrijeme trajanja koncerta, grupa Silente imat će neuobičajene kulise – vaterpoliste na zagrijavanju – a poslije utakmice uslijedit će i potpisivanje debitantskog CD-a.

Nakon odlične promocije u zagrebačkoj Tvornici kulture, sretni smo što ćemo našim sugrađanima pokazati što smo to radili u posljednje vrijeme, a fantastično je i to što ćemo svi skupa nakon koncerta navijati za našeg Juga. Veselimo se koncertu na bazenu i pozivamo sve da nam se pridruže na dobroj svirci, naravno – utakmici, a nakon utakmice i na zajedničkom druženju u klupskim prostorijama – izjavio je Tibor Karamehmedović, član grupe.

Glazba im je šarmantna i drugačija. Zovu se Silente. Ima ih sedmero i dolaze s juga Hrvatske, a uvijek smišljaju originalne načine da se zahvale svom gradu!

Dubrovnik je grad iz kojeg dolazi Silente. Neke od najljepših kadrova grada gledali smo u njihovom videospotu „Još jednom“ (redatelj Dejan Aćimović), zatvarali su glazbeni festival u obližnjem parku Orsula, svirali kao predgrupa Zdravku Ćoliću na stadionskom koncertu, a ovoga puta ponovo će zasvirati za svoje sugrađane.

Vaterpolo je spot koji dugo stanuje u srcima Dubrovčana, posebno kad je riječ o klubu Jug Croatia osiguranje. Svaka se utakmica pažljivo prati, svako mjesto u ligi je bitno. Povezujući ljubav prema ovom sportu i svom gradu grupa Silente odlučila je održati koncertnu promociju albuma „Lovac na čudesa“ neposredno prije utakmice 13. kola Triglav Jadranske vaterpolske lige između Jug Croatia osiguranja i Budve.

A što je to sve grupa Silente radila izvan svog rodnog grada? U studenom su objavili debitantski album „Lovac na čudesa“, na kojima su šarmirali i kritiku i publiku pjesmama poput „Terca na tišinu“, „Još jednom“, „Molim te zapiši“… Manje od mjesec dana kasnije svirali su pred punom zagrebačkom Tvornicom kulture. Uslijedila je nagrada za najviši ulaz novog izvođača na HR Top 40 (službena nacionalna lista radijskih singlova), te otvaranje Međunarodne autorske kreativne konferencije. Novu godinu započeli su nominacijom za Večernjakovu ružu u kategoriji novo lice godine, a glasanje za nagradu u punom je jeku. U iznimno kratkom roku aura grupe Silente zasjala je neslućeni sjajem, te od lokalnog benda postaju poznati diljem Hrvatske. Najbolje ćete razumjeti zašto je tome tako ako ih poslušate uživo!

Cijena ulaznice je 30 kn, a pretprodajna mjesta su Ured VK Jug, Caffe bar Primo, Cafe bar Fortuna, Caffe bar Fashion, Caffe bar Mirakul i 1 sat prije početka koncerta na blagajni.

Koncert će se moći pratiti i putem LIVE streaminga na portalu dnevnik.hr koji je i medijski pokrovitelj događaja.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist