Aktualno

Komunalni radari i policija ordiniraju po kafićima

Komunalni radari i policija ordiniraju po kafićima

Ovog ljeta policajci će zajedno s komunalnim redarima obilaziti noćne klubove i ugostiteljske objekte te preventivno djelovati kako bi se osiguralo poštivanje javnog reda i mira i gradskih odluka o komunalnom redu te ugostiteljskoj djelatnosti.

Zajedničke ophodnje se uvode budući da građanima i posjetiteljima neprilično ponašanje pojedinaca i kršenje reda i mira što je u nadležnosti policije i nepoštivanje propisa o radu ugostiteljskih objekata te emitiranju glazbe na otvorenom, inače u nadležnosti komunalnog redarstva, podjednako utječu na osjećaj sigurnosti i komfora pa je takve prekršaje potrebno promptno sankcionirati i sprječavati njihova ponavljanja – najavili su iz gradske uprave.

Grad Dubrovnik je također u postupku ugovaranja usluge mjerenja razine buke kako bi se ona mogla objektivno odrediti i sukladno važećim aktima sankcionirati prekršitelje. U tijeku je i prikupljanje ponuda za proširivanje video nadzora u parkovima i na javnim površinama na kojima je zabilježen veći broj rizičnih ponašanja i oštećivanja komunalne opreme. Statistike broja kaznenih djela, prekršaja i maloljetničke delikvencije analizirane na Vijeću za prevenciju kriminaliteta Grada Dubrovnika pokazuju kontinuirani trend smanjenja što se želi nastaviti i ubuduće boljom koordinacijom i suradnjom institucija te ulaganjima u mehanizme koji osiguravaju poštivanje važećih propisa.

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist