Sport

KOBEŠĆAK ‘Bili smo kilavi u napadu, protiv Recca moramo bolje’

KOBEŠĆAK 'Bili smo kilavi u napadu, protiv Recca moramo bolje'

Kao što smo i očekivali utakmica je bila teška, pogotovo u početku. Vidjelo se da je Eger imao bolji ritam utakmica, jer su u svibnju igrali pet utakmica finala. Možda se u početku nismo najbolje nosili s njihovim agresivnim presingom i igrom. Ipak, na kraju je presudila naša kvaliteta i zasluženo smo pobijedili – riječi su Jugovog kapetana Marka Bijača, koji je u noći plasmana u polufinale Final 6 turnira LEN Lige prvaka zaustavio čak 15 mađarskih pokušaja.

-To su Mađari, pucaju sa svih strana, trebaš biti čvrst u obrani. Treba ih znati iskontrolirati da bi mogao dobiti takvu utakmicu. Bili smo koncentrirani čitavu utakmicu – istaknuo je igrač utakmice, koji je riječ dvije kazao i o sutrašnjem protivniku, prvaku Europe Pro Reccu.

-Nismo dosad o njima razmišljali. Večeras ćemo se odmoriti, ali i početi analizirati protivnika. Ta utakmica nam je kruna vrlo uspješne sezone. Možemo odigrati rasterećeni, dati najbolje od sebe, a ja se nadam dobrom rezultatu – kazao je Jugov sjajni vratar.

-Imali smo tri tjedna bez igre i nije bilo lako dobiti. Ipak, najdraže je pobijediti u teškoj utakmici, a sad gledamo na Recco – istaknuo je sjajni Jugov Brazilac Felipe Perrone, koji se također osvrnuo na sutrašnjeg protivnika.

-Recco ima najveći proračun na svijetu, na svakoj poziciji ima najbolje igrače na svijetu, ali možemo s njima. Igrali smo s njima u Gružu 5:5 i nadamo se dobroj utakmici – rekao je Perrone.

-Vidjelo se da nam nedostaje utakmica, a oni su igrali tri dana prije i imali su ritam utakmica. Znali smo da trebamo biti koncentrirani od početka. Znali smo da će biti teško. Presudila je zadnja četvrtina u kojem smo konačno nametnuli svoj ritam i slavili – izjavio je Xavi Garcia nakon meča.

– Vidjet ćemo za polufinale. Znamo zašto smo ovdje, a znamo i da su oni najbolja momčad. Ali igra se samo jedna utakmica i pokušat ćemo ih pobijediti. Nismo došli ovdje na odmor, imamo još dvije utakmice i vidjet ćemo što će biti – ustvrdio je Garcia.

– Njima su očito finala nacionalnog prvenstva uzela danak. Fizički su padali do kraja utakmice. Olako smo prepuštali neke situacije koje se inače ne događaju. Dobro nam je to upozorenje za sutra, igramo protiv najbolje momčadi na svijetu. Imamo sreću što im ne igra prvi golman, ali svih 11 igrača može odlučiti, tu nema opuštanja – smatra Maro Joković.

– Tri četvrtine smo se mučili. Obrambeno smo bili dosta dobri, ali napad je bio ‘kilav’, posebno s igračem više. Vidjelo se da je utakmica teška, i fizički i psihološki. Da smo izgubili, ne bi mogli reći da smo uspjeli. To je sigurno uzelo danak. U posljednjoj četvrtini smo s centra i obranama Bijača uspjeli napraviti razliku. Eger je bio izvrstan kroz cijelu utakmicu, ali mi smo bili bolji u zadnjem periodu – rekao je Jugov trener Vjekoslav Kobešćak, koji je komentirao Bijačevih 15 obrana.

-Protiv Mađara mora tako bit. Final 6 mora obilježiti vratar ako želiš nešto napraviti. Sutra moramo odigrati bolju obranu, moramo bolje plivati, biti razigraniji u vanjskoj liniji, uz prebačaje. Vidjelo se da smo imali pauzu – mišljenja je Kobešćak. Osvrnuo se na sutrašnjeg protivnika kojem nedostaje prvi vratar i kapetan Tempesti.

-Imaju i bez Tempestija puno obrambenih igrača za presing, da se njegov nedostatak ne uoči. Sigurno će im puno faliti, ali ima tu puno stvari, sve je na nama – ustvrdio je Kobešćak. Na upit je li utakmica Pro Recco – Jug CO ‘finale prije finala’ Kobešćak je kazao:

-Nije finale prije finala, jer su Olympiakos i Szolnok vrhunski timovi. Sjajan je turnir, imate mađarsku, talijansku, srpsku, hrvatsku reprezentaciju ovdje – smatra Jugov trener.

– Kao i uvijek, presudili su igrač više i manje. Mi smo većinu utakmice to dosta loše odigrali. Umor je bio odlučujući čimbenik, u zadnjoj četvrtini smo ostali bez snage. Pet utakmica finalne serije prvenstva i druge obveze uzele su danak. Prvo smo pali fizički, onda i psihički, to se tako dogodi u situaciji u kakvoj smo mi bili – rekao je poslije meča trener Egera Norbert Dabrowski.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist