DuList IN

Klapa Kaše zatvorila ‘Plodove polja na rubu grada’

Klapa Kaše zatvorila 'Plodove polja na rubu grada'

U subotu i nedjelju u Lazaretima je održana dvodnevna tržnica domaćih proizvoda “Plodovi polja na rubu grada” gdje su Dubovčani i posjetitelji Dubrovnika mogli kupiti domaće proizvode 21 izlagača, i to iz Dubrovnika i Hercegovačke regije.

Sajam je ponudio bogati program od izlagača i raznolikih proizvoda, panel diskusija i koncerata, pa je tako u nedjelju, 18. rujna s početkom u 20:00 sati u Lazaretima klapa Kaše održala besplatni koncert u sklopu ove dvodnevne tržnice. Koncertom klape Kaše ujedno je i zatvoren sajam domaćih proizvoda.

Dvodnevna tržnica “Plodovi polja na rubu Grada” se u Dubrovniku organizirala u okviru projekta prekogranične suradnje “Agrobiznis – oplemenjivanje poljoprivredne baštine Dubrovačko-neretvanske regije”. U okviru ovog projekta ovakav sajam slijedi i u Hercegovini u srpnju 2017.

Sajam “Plodovi polja na rubu grada” dio je projekta AGROBIZNIS – oplemenjivanje poljoprivredne baštine u prekograničnoj Dubrovačko-hercegovačkoj regiji koji za cilj ima uspostaviti stalnu komunikaciju između poljoprivrednih proizvođača i konzumenata poljoprivrednih proizvoda. Kako bi se ovaj cilj ostvario, Europska unija kroz instrument za pretpristupnu pomoć (IPA) u okviru Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007 – 2013. financira dvogodišnji projekt s oko 350.000 eura. Zahvaljujući ovim sredstvima kroz projekat se radi na jačanju unutarnjih kapaciteta u obje regije i podizanju svijesti o postojećim vrijednostima tradicionalnih i autohtonih proizvoda.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist