Sport

Kiša medalja dubrovačkih i župskih judoka u Osijeku!

Kiša medalja dubrovačkih i župskih judoka u Osijeku!

Dubrovački judo klubovi ostvarili su odlične rezultate na 9. memorijalnom turniru „Josip Potnek“, koji se ovog vikenda održao u Osijeku.

Na natjecanju na kojem je nastupilo 388 natjecatelja iz 44 kluba iz devet država JK Dubrovnik 1966. nastupio je s osam natjecatelja i svi su kući vratili s medaljama, i to pet zlatnih i četiri brončane, što im je na kraju donijelo šesto mjesto u ukupnom plasmanu.

Zlatnim medaljama okitili su se Josip Bulić (- 60 kg), Marko Vareškić (- 50 kg), Adrian Sufaj (- 81 kg), Marko Raić (+ 90 kg) i Bruna Bilić (- 52 kg). Bronce su osvojili Karlo Putica (- 60 kg), Adrian Sufaj (- 81 kg), Patrik Prigl (- 73 kg) i Luka Violić (+ 81 kg).

Drugi judo klub s juga Hrvatske u Osijeku bio je JK Župa dubrovačka, koji je sa sedam natjecatelja osvojio osam medalja, i to tri zlata, dva srebra i tri bronce, što ih je na kraju smjestilo na 10. mjesto u ukupnom poretku turnira.

Najuspješnija župska judoka bila je Matea Knego s dva zlata, u uzrastu mlađih kadetkinja i kadetkinja. Do zlata je stigla i Lena Galjuf u uzrastu djevojčica. Do dvostrukog srebra stigla je Iva Oberan (mlađe kadetkinje i kadetkinje), a do bronce (dvostruke) Petrunjela Pavić u uzrastu mlađih kadetkinja i kadetkinja te Laura Žutac u uzrastu mlađih kadetkinja. Još su nastupili Miho Kraljić i Peri Adrian Puljić kojima je nedostajalo više sportske sreće za medalje.

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist