Natrag
18.8.2017 12:56

facebook

twitter

google

rss

dulist

KĆERI IVA RUDENJAKA Lora i Lucija: Idemo dalje tatinim stopama!

25.11.2015 @ 10:10 Nikša Miletić Grad

Podijelite:

Teško je, ali idemo dalje. Velika smo familija. Cijeli život smo s tatom bili u poslu. Naučio nas je raditi, i nas i djecu – složne su sestre Lora Rudenjak i Lucija Mustahinić, kćeri nedavno preminulog dubrovačkog ugostitelja, jednog od rijetkih starog kova, Iva Rudenjaka.
Gospar Ivo koji je preminuo prije nešto više od mjesec dana bio je jedan od najpoznatijih ugostitelja u Gradu. Osebujan, uvijek svoj i uvijek sa svojom filozofijom poslovanja, po dubrovački.
Bio je jedan od najglasnijih zagovornika života Grada zimi, a sukladno toj filozofiji uvijek je inzistirao na radu i izvan sezone. Često je njegov restoran na Prijekome bio tako i jedini otvoren, a usprkos činjenice da je zimi uvijek bilježio poslovni minus, njegova vrata nikad nisu bila zatvorena.
Lora i Lucija primile su nas upravo u Ragusi 2. Ispred njih za stolom je hrpa papirologije i računa, vođenje restorana sada je u potpunosti na njima i ostatku obitelji. No osim posla Prijeko je i njihov dom, mjesto prepuno uspomena, mjesto prepuno upravo utiska njihova oca. Na razgovore s novinarima nisu navikli, upozoravaju one odmah na početku dok im se na spomen gospara Iva oči napune suzama…

Razgovor u cjelosti pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana