Natrag
22.8.2017 19:03

facebook

twitter

google

rss

dulist

Kakvo ponašanje dovodi do nasilja nad ženama?

24.11.2015 @ 7:44 Dulist Županija
3;3

Podijelite:

Predavanje dekana Teološkog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani Stanka Gerjolja povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama održano je u ponedjeljak u dvorani svetog Ivana Pavla II u samostanu svete Klare.

Predavača Stanka Gerjolja u uvodnom dijelu predstavila je Nina Skurić, pročelnica Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj, koji je uz županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova organizator predavanja.

Naglasak predavanja bio je na nasilju među mladima u suvremenom društvu i razlici u iskazivanju bijesa žena u odnosnu na muškarce koji često reagiraju fizičkim nasiljem.

Predavanjem se naglasila važnost prevencije raznih oblika štetnih ponašanja koja često eskaliraju i dovode do nasilja prema ženama, nasilja u obitelji te prema slabijim i ranjivijim skupinama u društvu.

Predavanju su nazočili biskup dubrovački Mate Uzinić, predstavnici Sveučilišta u Dubrovniku, policije i drugih institucija koje imaju ulogu u prevenciji i suzbijanju nasilja u društvu.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana