Županija

Kakvo ponašanje dovodi do nasilja nad ženama?

Nasilje (Shutterstock Images LLC)

Predavanje dekana Teološkog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani Stanka Gerjolja povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama održano je u ponedjeljak u dvorani svetog Ivana Pavla II u samostanu svete Klare.

Predavača Stanka Gerjolja u uvodnom dijelu predstavila je Nina Skurić, pročelnica Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj, koji je uz županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova organizator predavanja.

Naglasak predavanja bio je na nasilju među mladima u suvremenom društvu i razlici u iskazivanju bijesa žena u odnosnu na muškarce koji često reagiraju fizičkim nasiljem.

Predavanjem se naglasila važnost prevencije raznih oblika štetnih ponašanja koja često eskaliraju i dovode do nasilja prema ženama, nasilja u obitelji te prema slabijim i ranjivijim skupinama u društvu.

Predavanju su nazočili biskup dubrovački Mate Uzinić, predstavnici Sveučilišta u Dubrovniku, policije i drugih institucija koje imaju ulogu u prevenciji i suzbijanju nasilja u društvu.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist