Sport

FOTO/VIDEO KAKVA ATMOSFERA NA STRADUNU Veličanstveni doček zlatnih vaterpolista!

FOTO/VIDEO KAKVA ATMOSFERA NA STRADUNU Veličanstveni doček zlatnih vaterpolista!

Sandro Sukno, Marko Bijač, Maro Joković, Andro Bušlje, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar i Xavi Garcia! Osam je zlatnih momaka koje su razdragano, s pjesmom i bengalkama, dočekali Dubrovčani na prepunom Stradunu.

Nešto iza ponoći i trideset minuta, došlo je do erupcije slavlja. Sa zastavama, ogromnim osmjehom popraćeni Jugovom himnom “Tre, tre, trese se tko u Juga dirne” popeli su se ispred sv. Vlaha svjetski vaterpolski prvaci, dubrovački reprezentativci, sadašnji i bivši igrači VK Jug CO.

Iako umorni jer su putovali cijeli dan, i iako su već ranije na velikom dočeku na glavnom zagrebačkom Trgu proslavili zlatne medalje, svoj uspjeh ponosno su podijelili sa svojim sugrađana, najbližima, obitelji, prijateljima, navijačima… Dobrog raspoloženja nije nedostajalo no da bi slavlje bilo potpuno pobrinula se klapa Ragusavecchia i DJ a uz zlatne reprezentativce na bini su ih dočekali gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i njegove zamjenice Jelka Tepšić i Orlanda Tokić, župan Nikola Dobroslavić, dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza te dopredsjednik VK Jug CO Željan Konsuo, direktor VK Jug CO Ognjen Kržić, članovi uprave, ponosi Dubrovčani, brojni gosti grada…

– Hvala što pronosite ime našega Grada svijetom. Činjenica je kako je pola momčadi ovdje, to nam govori koliko je vaterpolo vezan za Grad – rekao je gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.

– Ponosni smo na vaterpolsku reprezentaciju, ali posebno na naših osam mladića. Čestitam vam što se na vrhu vaterpolskog svijeta – kazao je župan Dubrovačko neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

Kao uvertira ovog veličanstvenog dočeka dubrovačkih svjetskih prvaka na skaline ispred sv. Vlaha stalo je i Jugov pomladak. Mlađi kadeti V.K. Juga u nedjelju su osvojili Kup Hrvatske koji se odigrao na zagrebačkoj Šalati.

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist