Grad

KAKO KANDIDATI VIDE ZONU OKO GRADA Gužve će riješiti tunelom i rampama?

KAKO KANDIDATI VIDE ZONU OKO GRADA Gužve će riješiti tunelom i rampama?

Sezona je počela, turista je sve više, a konkretnog prometnog rješenja u kontaktnoj zoni Grada još uvijek nema.

Brojni žitelji Dubrovnika zasigurno će se složiti u mišljenju kako se za taj problem moglo već odavno pronaći i provesti rješenje. Stručnjaci su predstavljali svoje ideje za rasterećenje prometa oko povijesne gradske jezgre koja je pod UNESCO-ovom zaštitom, no očito je ostalo samo na tome. Kao jedno od mogućih rješenja gužvi oko stare gradske jezgre, bivši gradonačelnik Andro Vlahušić najavio je postavljanje rampe na Ilijinoj glavici i provođenje nulte faze projekta u ožujku i travnju 2016. godine. Među građanima je i dalje prisutna zabrinutost hoće li se ideje o prometnom rješenju ikad provesti u djelo. Jedno je sigurno, a to je kako se sve ideje pojave – tik pred izbore.
Kandidatima i kandidatkinjama za gradonačelnika/cu postavili smo pitanje koje bi ideje htjeli provesti u djelo oko rješavanja kontaktne zone grada, pritom misleći i na probleme koji se vežu uz parking, autobusere…

Što su nam odgovorili potražite u tiskanom izdanju DuLista.

 

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović