Grad

Kako je VIAM u godinu dana povećao prihode za 744 posto?

Kako je VIAM u godinu dana povećao prihode za 744 posto?

Građevinska tvrtka VIAM d.o.o. u vlasništvu gradonačelnikovog brata Mladena Vlahušića prošlu je poslovnu godinu, nakon financijskih dubioza prethodnih godina i predstečajne nagodbe, završila u plusu.

Dapače, neto dobit je iznosila 4.363.100 kuna. Sa 16 zaposlenika Vlahušić je, prema podacima preuzetim sa stranice www.boniteti.hr, ostvario ukupne prihode od 12.442.500 kuna, aktiva je ukupno bila 15.993.600 kuna, no kapital i rezerve bile su u crvenom, odnosno u minusu od nešto manje od milijun kuna (-974.200). Za razliku od očito dobre prošle godine Mladen Vlahušić i 2012. i 2013. godinu završio je s gubitkom. S ukupnim prihodima od 19.402.500 kuna u 2012. godini uspio je ostvariti gubitak od oko 5,2 milijuna kuna. Svakako treba istaknuti kako je te godine VIAM bio podizvođač na tada najvećem gradilištu svoga brata Andra, odnosno Grada Dubrovnika, onog na rekonstrukciji Ilijine glavice. Splitski PZC je, podsjetimo, dobio posao na natječaju Grada Dubrovnika, no uzeo je podizvođače, a među njima i samog Vlahušića. Mladena, koji se često mogao vidjeti na gradilištu uskačući i u bagere kad je to posao zahtijevao.

Kako je teklo poslovanje VIAM-a (akronima za Vlahušić, Ivo, Andro i Mladen) od tada, čitajte u novom, tiskanom izdanju DuLista, koji je od srijede u prodaji!

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović