Sport

JUGAŠI NAJAVILI OSC ‘Želimo konačno jednu važnu utakmicu prelomiti u našu korist’

JUGAŠI NAJAVILI OSC 'Želimo konačno jednu važnu utakmicu prelomiti u našu korist'

Utakmica s OSC-om je vrlo važna, ali i teška utakmica za nas. Nadam se da ćemo imati snage pobijediti – istaknuo je trener Jug Croatia osiguranja Vjekoslav Kobešćak u četvrtak ujutro na konferenciji za medije u najavi utakmice 6. kola LEN Lige prvaka protiv mađarskog predstavnika u Gružu u subotu 13. siječnja u 18.30 sati.

Jugov strateg ocijenio je kako nijedna od momčadi nije zadovoljna dosadašnjim bodovnim učinkom.
-Mi od tri važne utakmice nismo nijednu prelomili na svoju stranu, tako da očekujem protiv Mađara okrenuti tu psihologiju, odnijeti pobjedu u napetoj utakmici u kojoj se igra na gol ili dva razlike – smatra Kobešćak. OSC po njemu spada među četiri najjače mađarske momčadi.

-Po imenima možda nisu toliko jaki kao na primjer Szolnok, ali su iskusni. Kao klasična mađarska momčad imaju izraženu igru u kontranapadu. Morat ćemo naše padove, kojih je bilo i bit će ih još, svesti na manju mjeru, odnosno kontrolirati rezultat u takvom slučaju – rekao je Kobešćak, dodavši kako će zdravstveni karton momčadi biti jasniji nakon večerašnjeg treninga.

-Utakmicu s Partizanom iskoristili smo za uvježbavanje kako bismo u subotu odigrali na najvišoj razini. Mađari su vrlo neugodna momčad, ali mi u Gružu uvijek idemo na pobjedu. Očekujem da ćemo napokon proigrati kako želimo te da ćemo takav ritam zadržati te se na koncu plasirati na Final 8 – mišljenja je Jugov reprezentativni bek Marko Macan.

-Ubović i Seman su odlični centri i svakako da u paru mogu napraviti dosta problema. Međutim, dobro ih poznajemo, igrali smo već protiv njih, a na koncu puno toga ovisi o nama – rekao je Macan.

-Uspješno smo protiv Partizana otvorili 2018. godinu, a meč s OSC-om nam je najvažnija utakmica u siječnju. Moramo pronaći pravu igru za pobjedu protiv momčadi koja ima kvalitetu, što su dokazali nastupom u finalu mađarskog Kupa. Naravno da će utakmica biti teška, ali nadam se da će nam se vratiti Bijač te da ćemo se konačno nakon deset dana kompletirati – izjavio je Jugov reprezentativni napadač Loren Fatović.

-OSC ima sjajnu vanjsku liniju s nizom dobrih šutera. Bit će težak zadatak zaustaviti ih, ali uz pokretljivu obranu možemo greške svesti na minimum – istaknuo je Fatović.

Podsjetimo, na ljestvici A skupine Jug CO sa 7 bodova drži 4. mjesto, posljednje koje osigurava Final 8, a OSC mu s bodom manje ‘puše za vrat’. Osim meča u Gružu, u 6. kolu igra se još derbi u Moskvi drugoplasiranog Dinama (10 bodova) i treće Brescie (9), vodeći Olympiakos (13) u Pireju dočekuje pretposljednjeg WASPO Hannovera (6), dok posljedni Partizan (bez bodova) u Beogradu traži prve bodove protiv šestoplasirane Barcelonete (6).

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist