Sport

Jug izgubio od Barcelonete

Jug izgubio od Barcelonete

Prve tri četvrtine Jug je bio više nego ravnopravna momčad domaćinu turnira Barceloneti. Bez obzira na pet utakmica finalne serije prvenstva Hrvatske, dvije teške utakmice na ovom turniru, činjenici da igramo bez prvog centra, momčad se držala Jugaški i dostojno branila boje svog kluba i Grada. Barceloneta je pobijedila 14:12 i tako se treći puta zaredom našla na pobjedničkom postolju Europe.

Postojao je strah kako će proći utakmica s Barcelonetom za treće mjesto jer veći dio momčadi gotovo da nije mogao zaspati umoran i fizički i mentalno od svega što se posljednjih dana događalo, ali igrači su ponovno dali sve od sebe, pa čak i kad su u jednom trenutku posljednje četvrtine gubili tri gola razlike vratili su se i imali napad za izjednačenje, ali nažalost nisu uspjeli.

Iako će se sezona analizirati iz svih pravaca i u svim segmentima, unatoč činjenici da drugu godinu zaredom nije osvojen trofej, a posebno kada se zna kroz kakve je turbolencije momčad prošla, ovu sezonu se može promatrati i s pozitivne strane. Dobili smo potvrdu o kvaliteti nekoliko mladih domaćih igrača, a neki su stasali u ravnopravne nositelje igre.

Ipak, najvažnije od svega jest ono što se događalo u finalnoj seriji doigravanja za prvaka Hrvatske. Kad je bilo najteže naši navijači su došli u Gruž, zvali na telefon, interesirali se, navijali. Bili uz svoj klub. Čak i ovdje u Barceloni nam stižu poruke podrške naših navijača, jer nikad nije bilo upitno smije li se izgubiti. Naravno da smije! Ali je važno kako se gubi. I gubiti se može s dostojanstvom, a to je u posljednjih nekoliko utakmica bio slučaj. Ako bismo morali birati između osvojenog trofeja i onakve podrške publike, izabrali bismo ovo drugo. Sve to nam daje snagu za sljedeću sezonu.

VK Jug

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist