Kultura

Još jedan veliki uspjeh Christopha Campestrinija

Još jedan veliki uspjeh Christopha Campestrinija

Glazbeni direktor Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, austrijski dirigent, maestro Christoph Campestrini, od strane austrijskog kancelara imenovan je novim glavnim dirigentom (‘Kapellmeister’) prestižne Bečke dvorske kapele.

To znači da će godišnje dirigirati nekoliko koncerata s Bečkom filharmonijom, Zborom Bečkih dječaka i muškim zborom Bečke državne opere.

U petstogodišnjoj povijesti Bečke dvorske kapele, istu su dužnost u svoje vrijeme obavljali Joseph Haydn, Franz Schubert i Anton Bruckner.

Maestro Campestrini glazbeni je direktor i ovogodišnjeg MGF Dubrovnik u pozno ljeto koji će se održavati po četvrti put u Dubrovniku s ciljem zadržavanja kulturne ponude u gradu i nakon završetka Dubrovačkih ljetnih igara.

Tako će se festival održavat od 26. kolovoza do 23. rujna, a i ove će godine okupiti uspješne glazbenike iz Hrvatske i svijeta. Neki od njih su Daniel Froschauer, Martina Filjak, Renata Pokupić, Dubravka Šeparović Mušović, Dmitry Sinkovsky, Đana Kahriman, James Dick i brojni drugi.

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist