Županija

JEDNOSTAVNO, BRZO I MODERNO Predstavljena ‘ruralna’ aplikacija za Pelješac i Neretvu

JEDNOSTAVNO, BRZO I MODERNO Predstavljena 'ruralna' aplikacija za Pelješac i Neretvu

Nova mobilna turistička aplikacija, nazvana ‘Rural Dubrovnik Neretva’, koja na jednostavan, brz i moderan način prikazuje posjetiteljima sve ponude naših OPG-ova, seoskih domaćinstava, tradicije, gastronomije… predstavljena je danas u Stonu, u Kneževu dvoru.

Uz pozdravne riječi načelnika Stona Vedrana Antunice, okupljenoj publici, usko vezanoj uz upravo ovu zanimljvu tematiku, obratili su se i Ivo Mujo, pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za turizam pri Dubrovačko-neretvanskoj županiji te Melanija Milić, direktorica DUNEA-e, a samu aplikaciju predstavio je ‘krivac’ za istu – Marko Mišić iz tvrtke ‘Furia’ koja je izradila aplikaciju.

Milić je kazala kako je predstavljanje aplikacije ‘kraj projekta, nastao prekograničnom suradnjom čiji je nositelj jedna mala grčka regija, dok je DNŽ partner‘.

-Projekt je vrijedan ukupno 200 tisuća eura – kazala je Milić, dodavši kako ono što DUNEA može i želi jest finalizirati i raditi projekte, te raditi korake naprijed – kao što su aplikacije i brošure.

-Drago mi je kako je Povjerenstvo uvrstilo nove članove u tematsku turističku cestu ‘Pelješac vinsko carstvo – kazao je Mujo, inače Predsjednik povjerenstva koje je obilazilo Pelješac, kazavši kako mu je bilo drago uvrstiti novu ponudu za sve one koji žele ‘pobjeći na Pelješac’.

Uz mobilnu aplikaciju predstavljen je i pretisak zanimljive i informativne brošure Tematske turističke ceste – ‘Pelješac vinsko carstvo’. Brošura je tiskana u šest tisuća primjeraka, dok su u aplikaciju uvrštene dvije regije – Pelješac i Neretva.

Foto: MNJ

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist