Natrag
19.2.2018 10:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

IZUZETAN USPJEH Najbolje kuće za odmor nalaze se u Konavlima i na Pelješcu

16.9.2017 @ 16:17 Dulist dulist IN
3;3

Podijelite:

Vila Sreser s Pelješca i Vila Falcon Rook iz Konavala proglašene su najboljima u izboru Best European Holiday Home (BEHH) u Bruxellesu.  

Među ostalim su se hrvatskim dobitnicima Vila Vadediji kraj Žminja i Vila Vista Zamask u Istri. Time je Hrvatska postala apsolutni pobjednik osvojivši nagrade u čak četiri od osam kategorija – najbolja obiteljska kuća (Falcon Rook), najoriginalnija kuća (Vista Zamask), najbolja kuća na obali (Pelješac Sreser) i najbolja wellness kuća (Vadediji Žminj). 

Hrvatska je imala čak 12 finalista od ukupno 64 u osam kategorija što je odličan rezultat uzme li se u obzir da su turističke zemlje poput Francuske i Italije imale samo po 2 predstavnika u finalu ovog natjecanja. Više finalista od RH imala je jedino Velika Britanija koja je na kraju osvojila tri nagrade. U izboru je ukupno sudjelovalo 18 zemalja iz Europe.

– Ovo je izuzetan uspjeh hrvatskog obiteljskog smještaja i potvrda da se ovaj sektor razvija u pravome smjeru, te da Hrvatska sve sigurnije kroči prema tituli najljepše i najpoželjnije europske destinacije. Sve veća prepoznatljivost smještaja u domaćinstvu, kojih je prema posljednjim brojkama 92.000, dokazuje kolika je važna specijalizacija ponude, brendiranje destinacije i edukacija domaćina na čemu intenzivno radi Zajednica obiteljskog turizma pri HGK – rekla je Danijela Čavlović, zamjenica predsjednika Zajednice obiteljskog turizma HGK koja je bila uključena u odabir najboljeg europskog smještaja kao jedini hrvatski predstavnik te je ujedno u Bruxellesu preuzela nagrade u ime pobjednika.

Nagradu BEHH treću godinu zaredom organizira European Holiday Home Association. Svečanom proglašenju su prisustvovali predstavnici najvećih europskih tvrtki koje se bave obiteljskim smještajem (poput AirBnB-a, Novasola, Interhomea i HomeAwaya). 

Više o izboru najboljih kuća za odmor možete pogledati ovdje.

Foto: Booking /Novasol

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana