Politika

IZBORI NISU PLANIRANI PRORAČUNOM Kotarski izbori strah i trepet za gradonačelnika

IZBORI NISU PLANIRANI PRORAČUNOM Kotarski izbori strah i trepet za gradonačelnika

Grad Dubrovnik još nije raspisao kotarske izbore iako mandat članovima vijeća mjesnih odbora i gradskih kotara ističe 7. studenog ove godine.

Razlog je nedostatak novca koji nije osiguran u ovogodišnjem proračunu mada je sasvim apsurdno da se izbori, za koje se zna da se održavaju svake četvrte godine, ne planiraju unaprijed. No u svemu možda postoji i sasvim drugi razlog, puno realniji od jednostavnog zaborava. Kotarski izbori mogli bi lako poći drugim smjerom od onog koje Vlahušić priželjkuje, a to je anketa koju si trenutno ne može priuštiti.

Ovakav, u najmanju ruku nemar, nikoga očito ne brine jer posljedice neodržavanja izbora u roku ne postoje. Spomenimo i to kako je gradskom odlukom, koju je sam Vlahušić predložio Gradskom vijeću na usvajanje piše kako se ‘redovni izbori održavaju, u pravilu, prve nedjelje u mjesecu listopadu svake četvrte godine’. U Gradskoj upravo objasnili su kako taj članak ne isključuje iznimke od pravila.
Ipak, listopad je skoro pa iza nas, a izbori nisu ni raspisani. I pitanje je hoće li biti održani u ovoj kalendarskoj godini budući da ista gradska odluka propisuje kako od dana raspisivanja izbora do dana održavanja izbora ne može proteći manje od 30 niti više od 60 dana.

– Odluka o raspisivanju izbora za vijeća jedinica mjesne samouprave je pripremljena za Gradsko vijeće, no da bi se osigurala financijska sredstva za provođenje izbora potrebno je prethodno usvojiti rebalans Proračuna za 2014. godinu – odgovorili su iz Gradske uprave na naš upit zbog čega još uvijek izbori nisu raspisani, iako mandat vijećima mjesnih odbora i gradskih kotareva ističe 7. studenog.

Što o svemu govore iz Ministarstva uprave, te oporbeni vijećnici u Gradskom vijeću pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist