Crna kronika

ISTRAŽNI ZATVOR Na Karasovićima u automobilu Poljakinje otkriven radioaktivni radij!

ISTRAŽNI ZATVOR Na Karasovićima u automobilu Poljakinje otkriven radioaktivni radij!

Na graničnom prijelazu Karasovići, na izlazu iz Hrvatske, ovog ponedjeljka uhićena je 45-godišnja Poljakinja kojoj je u automobilu u staklenoj kutijici i tri platnene vrećice pronađen radioaktivni radij – 226.

Kako se navodi u priopćenju DORH-a, Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku je uz kaznenu prijavu privedena poljska državljanka zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo rukovanja općeopasnim tvarima iz čl. 220. st. 1. Kaznenog zakona.
-Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenica 12. rujna 2016. preko državne granice iz Republike Hrvatske namjeravala prenijeti staklenu kutijicu i tri platnene vrećice ispunjene ionizirajućom tvari Ra-226.
Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku je 14. rujna 2016. odredio istražni zatvor protiv osumnjičenice – navedeno je u priopćenju.

Index pak donosi kako su uređaji za detekciju radijacije na granici izmjerili visoku razinu zračenja, nakon čega su dežurne službe odmah reagirale, a ubrzo se ustanovilo da zračenje dolazi iz automobila Poljakinje.

 

Pročitajte još

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist

OSTAJE TUGA I PRAZNINA Preminuo Draško Milojević

Dulist