Grad

IMPORTANNE RESORT ‘Istina je da nemamo građevinsku, Grad Dubrovnik nas opstruira’

IMPORTANNE RESORT 'Istina je da nemamo građevinsku, Grad Dubrovnik nas opstruira'

Nakon što je duList u svom tiskanom izdanju prvi pisao o zatvaranju gradilišta novog hotela Royal Blue u vlasništvu lanca Importanne Resort zbog nepostojanja građevinske dozvole, oglasili su se i iz Importanne Resorta.

U svom očitovanju priznaju kako zaista i nemaju građevinsku dozvolu te ističu kako ‘zapreka za izdavanje građevinske dozvole ne postoji’, ali ih Grad Dubrovnik u tome sprječava.

– Žao nam je da se na primjeru Royal Blue hotela još jednom vidi kako se koče vrijedne investicije u turističkom sektoru koji je jedan od glavnih nositelja gospodarstva u Republici Hrvatskoj. Importanne Resort je kao nositelj investicije, na vrijeme, prije pune dvije godine započeo s ishođenjem dozvola i suglasnosti. Od strane Importanne Resort-a zadovoljeni su svi traženi uvjeti propisani zakonom – ističu iz Improtanne Resorta.

Tvrde kako su ishođene sve potvrde javnopravnih tijela na glavni projekt, a isti je usuglašen s urbanističkim parametrima koje propisuje važeći GUP. Ističu kako su dobili ‘dio dozvola i čak 15 suglasnosti’ nakon čega su krenuli s pripremnim radovima.

– Importanne Resort kao investitor doveden je u nezahvalnu poziciju s obzirom da u ovom trenutku nema niti jedan mehanizam kojim bi spriječio šutnju administracije, odnosno činjenicu da od Grada Dubrovnika nikada nije dobio formalni odgovor u odnosu na podneseni zahtjev za građevinsku dozvolu. Stava smo da se prema Importanne Resort-u kao investitoru postupa s isključivom namjerom da ga se opstruira u realizaciji važnog projekta – smatraju oni.

Na kraju ipak zaključuju kako će ‘postupati sukladno odluci inspekcije te će do valjanih odluka nadležnih tijela obustaviti sve radove’.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović