Grad

Igralište na Gorici zatrpano smećem

Igralište na Gorici zatrpano smećem

Igralište na Gorici svetog Vlaha je jednostavno horor! Otkad se napravilo,nitko ga nije očistio – govori nam proteklog tjedna naša čitateljica preko telefona, i dodaje: ‘Ma, jednostavno, dođite to fotografirati, vidjeti…’.

Ovim tragom uputili smo se na spornu lokaciju i jednostavno ostali šokirani. Igralište, mjesto sporta i rekreacije, izgleda upravo kao što ga je opisala – iz horora.
-Kako cijelo ljeto nitko nije kosio travu i raslinje oko igrališta, mi smo se, stanovnici iz okolnih kuća, sami organizirali i to uredili. Sami šišamo, jer oni uređuju samo uz igralište. A kad dođu s onom ‘puhalicom’ nakon košnje, sva ta trava i smeće leti nama prema kućama! – ogorčeno će gospođa preko telefona, što mi nismo vidjeli kad smo došli, no zatekli smo puno goru situaciju.
Smeće, pa ‘ajd – na pune kante navikli smo već odavno, a vrećica smeća, popucalih, iz kojih ispadaju tetrapaci, limenke, papiri i smrad – ima na sve strane. Pokraj prekrasnih zasađenih mediteranskih biljaka ima kartona, papira, pakiranja pizza… No, kao što bi kazali u reklami – to nije sve!
-Znate, gradonačelnik je došao na otvaranje igrališta i nakon toga nitko ga više nije obišao – kaže nam čitateljica, a nažalost, da nitko nije dugo posjetio ovo igralište uvjerili smo se i sami vidjevši njegovo ‘uređenje’.
Definitivno najveći ‘hit’ kojeg smo vidjeli je madrac montiran na ogradu iza gola, što je vjerojatno posljedica ‘snađi se’ metode, s obzirom kako je željezna ograda – s rupom, a barice same izgledaju kao potencijalna zdravstvena opasnost, onako ruzinave i prevrnute. .. Utjeha u svemu ovome je to što se bar vidi kako igralište netko i koristi, te bi se baš zato trebalo i urediti!

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović