Grad

Igor Legaz reagirao na izjave Vida Bogdanovića

Igor Legaz reagirao na izjave Vida Bogdanovića

Igor Legaz odlučio je reagirati na izjavu gradskog vijećnika Vida Bogdanovića na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, a vezano za raspravu o Izmjenama i dopunama plana korištenja javnih površina izvan povijesne jezgre.

-Gospar Vido Bogdanović je u ulozi vijećnika, na sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika održanoj u petak, 09. ožujka, u sklopu teme o prijedlogu izmjena i dopuna Plana korištenja javnim površinama izvan Grada, rekao: ‘Na muliću iza Kompasa desetljećima su se izletnici ukrcavali na brodiće. Aktivnostima raznih uzurpatora to je dokinuto … U Gružu je ‘silovana’ ukrcajna luka … Pitanje uplovljavanja u Uvalu može se urediti …’.

Radi točnog informiranja javnosti, ističem:

PRVO

Građanin Igor Legaz je 2007. godine podnio prijedlog Lučkoj kapetaniji Dubrovnik da se donese nesuspenzivno rješenje, kojim bi se muo izgrađen na sjeveroistočnom dijelu uvale Sumartin, u potpunosti isključio iz svakog oblika pomorskog prometa.

Lučka kapetanija Dubrovnik je nakon obavljenog očevida [prilog 1], doista donijela takvo rješenje 13.12.2007. [prilog 2], te je 2008. postavila službenu oznaku o zabrani pristajanja u taj muo [prilog 4] koji je 2017. uklonjen iz prostora.

Novinski članak o ‘zatvaranju lučice u uvali Sumartin’ objavio je 27.12.2007. “Večernji list” [prilog 3].

DRUGO

U Gružu nije mogla biti ‘silovana’ ukrcajna (iskrcajna) luka, jer se luka  Gruž nalazi na popisu luka, koje su otvorene za javni pomorski promet.

TREĆE

Prema postojećoj Naredbi o razvrstaju luka otvorenih za javni promet na području Županije dubrovačko-neretvanske naplatno ukrcavanje (iskrcavanje) putnika u uvalu Sumartin, ne može Grad Dubrovnik urediti na način kako bi gospar Vido Bogdanović to želio, zato Sumartin nije na popisu u toj Naredbi.

ČETVRTO

U ‘Slobodnoj Dalmaciji’ od 08. 07. 1999. objavljen je članak u kojem je napisano:

‘Unatoč negodovanju javnosti zbog bodljikave žice kojom je ‘pojačana’ ograda oko plaže hotela President, uprava ‘Dubrave’ ne odustaje od tog načina ‘zaštite’ plaže. Na konferenciji, na kojoj se dosta pitanja odnosilo upravo na tu temu, rečeno je da je ona postavljena kako bi se zapriječio prolaz neželjenima’.

Ne sjećam se javnog istupa Vida Bogdanovića, tada u ulozi gradonačelnika Grada Dubrovnika, kojim je on Uwe Geisera okvalificirao kao uzurpatora obale, niti mi je poznato da je pokrenuo postupak radi uklanjanja željeznih ograda i bodljikavih žica na pristupnim putovima do mora kod hotela ‘President’.

Javnosti jest poznato da je željezne ograde (kao i ostatke bodljikavih žica) s pristupnih putova do mora kod hotela ‘President’, uklonio  građanin Igor Legaz i to 2008. godine – napisao je Igor Legaz.

 

 

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist