Hrvatska

IDETE NA SKIJANJE? Za vikend očekujte gužve na graničnim prijelazima

IDETE NA SKIJANJE? Za vikend očekujte gužve na graničnim prijelazima

Iz MUP-a su obavijestili kako se od 5. siječnja 2018. godine te za vrijeme cijelog vikenda očekuje pojačan promet na hrvatskim prometnicama i graničnim prijelazima.

– Kako je sezona skijanja već počela, školski praznici u tijeku, a ovaj vikend i blagdan Sveta tri kralja, veliki broj turista će se vraćati prema zapadnoeuropskim državama, dok će se hrvatski građani uputiti na talijanska, austrijska, slovenska i francuska skijališta. S obzirom na navedeno, angažirat će se dovoljan broj policijskih službenika za graničnu kontrolu kako bi se na najopterećenijim graničnim prijelazima osigurala maksimalna protočnost putnika – istaknuli su u obavijesti.

U slučaju većih gužvi na pojedinim graničnim prijelazima policija će promet preusmjeravati na manje opterećene granične prijelaze. Tijekom preusmjeravanja prometa policija će poduzimati preventivne mjere s ciljem održavanja povoljnog stanja javnog reda kao i stanja sigurnosti u prometu.

Kako bi državljani Republike Hrvatske te ostalih država EU i Švicarske Konfederacije izbjegli dugotrajna čekanja na graničnim prijelazima koje moraju koristiti državljani trećih zemalja, a na kojima su vrlo često čekanja najduža, savjetuju da se koriste manji granični prijelazi u blizini. O protočnosti prometa na graničnim prijelazima te alternativnim graničnim prijelazima, kao i stanju na cestama građani možete se informirati na Internet stranici HAK-a.

– Apeliramo na građane da se pridržavaju prometnih propisa, a osobito da ne sjedaju za volan pod utjecajem alkohola, neka se pridržavaju propisanog ograničenja brzine, koriste sigurnosne pojaseve, vode računa o sigurnom smještanju djece u vozilo i da ne koriste mobitel u vožnji. Posebno je potrebno prilagoditi brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti te se pridržavati uputa policijskih službenika na terenu – poručili su iz MUP-a.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist