Aktualno

HRVATSKA VOLONTIRA 2017. Prijavljeno preko 280 volonterskih aktivnosti, izaberite jednu!

HRVATSKA VOLONTIRA 2017. Prijavljeno preko 280 volonterskih aktivnosti, izaberite jednu!

Hrvatska mreža volonterskih centara organizira manifestaciju ‘Hrvatska volontira’ kojoj je cilj potaknuti što veći broj građana, organizacija i institucija iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima.

Ove godine manifestacija se održava od 22. do 27. svibnja, u 55 hrvatskih gradova, dok će mnogobrojni volonteri sudjelovati u različitim volonterskim aktivnostima kako bi svojim doprinosom potaknuli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Hrvatska volontira održava se u sinergiji s Danima otvorenih vrata udruga, u organizaciji Vladinog Ureda za udruge te Festivalom Gledaj (u)druge, kako bismo ukazali na brojne koristi koje udruge donose svojim korisnicima i zajednicama u kojima djeluju.

Popis svih volonterskih aktivnosti koje će se održati u sklopu manifestacije možete pronaći na sljedećoj poveznici, a svatko može pronaći aktivnost koja ga inspirira u tjednu manifestacije ‘Hrvatska volontira’.

Ovogodišnja kampanja vezana je uz aktualne događaje, vođeni izrekom nepoznatog autora koji kaže: ‘Volontiranje je demokracija na djelu. Na izborima obično biraš jedanput godišnje, a volontirajući svaki dan biraš zajednicu u kakvoj želiš živjeti’, pa je tema ove, sedme po redu, manifestacije ‘Volontiraj! – biraj zajednicu u kakvoj želiš živjeti’.

Time se posebno želi povećati svijest građana o važnosti njihove uloge u zajednici te promovirati vrijednosti i doprinos koje volontiranje ima na razvoj demokracije i aktivnog građanstva. U modernom društvu volonterski angažman potiče se i vrednuje kao jedan od ključnih pokretača razvoja i oblikovanja demokratskih promjena i stabilnog društvenog okruženja. Fenomen volontiranja čini nas osjetljivijima za drugo i drugačije i snažnijima u opredjeljenju za kreiranje promjena u društvu, humanizam i održivi razvoj društva.

Ovogodišnjom manifestacijom želimo podsjetiti koliko volontiranje donosi svakom pojedincu, zajednici u kojoj živi, a time i društvu u cjelini. Volonteri nisu samo pomagači, oni su i pokretači i nositelji pozitivnih promjena. Volontiranje je pravo svakog pojedinca da svojim angažmanom sudjeluje u stvaranju zajednice u kakvoj želi živjeti.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist