DuList IN

HPD Sniježnica preko Mont Blanca do Sponze i Kune…

HPD Sniježnica preko Mont Blanca do Sponze i Kune...

Nedavno su planinari HPD Sniježnice napravili ‘đir’ i do poznatih Dolomita u Italiji (Marmolada 3342 m) i Mont Blanca u Francuskoj (4810 m). Ljetne vrućine zamijenili su snijegom i ledom na nekoliko dana.

Spavanje u šatorima na snijegu, odroni, lavine, predivne panorame i pokoja divlja životinja začinili su avanturu HPD Sniježnice na krovovima Europe. Samo dio tih doživljaja pogledajte u fotogaleriji a cijeli putopis na www.hpd-snijeznica.hr.

Inače, Povodom svečane skupštine Županijskog planinarskog saveza 2.10. u palači Sponza bit će održana i prigodna izložba planinarskih rekvizita i fotografija dubrovačkih planinara.

HPD Sniježnica će ovom prigodom izložiti svoje kamene suvenire sa raznih uspetih domaćih a i svjetskih planinskih vrhova. U organizaciji HPS-a početkom listopada održat će se i tečaj za planinske vodiče, u Kuni Konavoskoj. U svrhu promocije planinarstva kao i poboljšanja sigurnosti u planinama HPD Sniježnica je prijavila i nekoliko svojih planinara. Time se nastavlja trend usavršavanja i školovanja članova od kojih su već sada mnogi aktivni spasioci HGSS-a, zatim speolozi, vodiči, nositelji raznih projekata kao i instruktori pri planinarskim školama i speleo tečajevima koje organizira i vodi HPD Sniježnica.

Đani Kobilić
www.hpd-snijeznica.hr

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist