Natrag
23.9.2017 18:23

facebook

twitter

google

rss

dulist

HPD Sniježnica organizira uspon „100 žena na vrh Sniježnice“

5.3.2014 @ 13:41 Dulist Vaše vijesti
8;8

Podijelite:

Uskoro će subota, 8. ožujka, Međunarodni dan žena, nadamo se suncu na taj dan jer Hrvatsko planinarsko društvo SNIJEŽNICA iz Dubrovnika povodom Međunarodnog dana žena (po uzoru na HPD Mosor) organizira uspon na planinu Sniježnicu u Konavlima, tj. na najveći vrh Dubrovačko-neretvanske županije Sv. Iliju (1234 m).

Uspon se zove „100 žena na vrh Sniježnice“…. pa sad bilo ih 20, 40, 60 ili 100 i nije toliko bitno koliko pun ruksak dobre volje, boca vode, čvrste tenisice, nešto za prigrist, vjetrovka, kapa…

Uspon počinje u 9 sati ujutro iz slikovitog mjesta Kuna Konavoska. Od Kune do vrha uzbrdo ima otprilike 2 sata laganog hoda po kamenoj stazi iz doba Austrougarske. Nakon grupnog fotkanja uz u stijeni uzidanoj staroj kapelici na vrhu slijedi povratak i mali planinarski domjenak u podnožju planine.

Sudionice i sudionike uspona vodit će i osiguravati planinarske vodičke i vodiči HPD Sniježnica kao i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja sa kojima HPD Sniježnica često surađuje. Nadamo se lijepom vremenu i ugodnom druženju sa pogledom na Konavosko polje, more, otoke i okolne vrhove susjednih planina.

Da ponovimo gradivo: obavezno ponijeti čvrste tenisice ili gojzerice (NE all starke), duge hlače, bocu vode (procijenite svoje potrebe ali 1l minimalno uzmite, praktičnije su dvije manje boce nego jedna velika), vjetrovku, kapu za sunce, rezervnu majicu, kremu za sunce, marendu. Po mogučnosti najavite svoj dolazak barem dan ranije na mob 091/5703614.

Informativno: do Kune Konavoske iz pravca Dubrovnika dolazi se magistralom do mjesta Zvekovica (do restorana Tomislav) tu se skreće lijevo na sporednu cestu prema Uskoplju, zatim se prođu mjesta Gabrili, Drvenik, Mihanići i na izlazu iz mjesta Pridvorje skreće se lijevo na usku cestu prema Kuni. Pratite tu zavojitu cestu i eto vas u među planinama skrivenoj Kuni Konavoskoj. Prijevoz je osobni.

Budite dio tog uspona, čuvajte prirodu i uživajte u čistom zraku! Vidimo se u subotu 8. 3. 2014 u 9 ujutro u Kuni Konavoskoj! Završetak cjelokupnog uspona tj. izleta je u popodnevnim satima.

Tekst&foto: HPD Sniježnica (Đani K.)
www.hpd-snijeznica.hr

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana