Županija

Hitnoj pomoći stigla dva pojačanja za vožnju po snijegu!

Hitnoj pomoći stigla dva pojačanja za vožnju po snijegu!

Zavod za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije dobio je dva nova medicinska vozila koja su posebno prilagođena zimskim uvjetima, a primopredaja je izvršena danas, 13. siječnja ispred Zavoda.

Radi se o automobilu marke Ford u vrijednosti od 400 tisuća kuna koji je donirala Dubrovačko-neretvanska županija te o Volkswagenu u vrijednosti od 550 tisuća kuna plaćen sredstvima Grada Dubrovnika, Općine Župa dubrovačka i Dubrovačko-neretvanske županije.

– Zahvaljujem na podršci Dubrovačko-neretvanskoj županiji, predsjedniku Gradskog vijeća Matu Frankoviću i načelniku Župe dubrovačke Silviju Nardelliju. Nama su vozila osnovna sredstva rada. Ova dva vozila su posebno prilagođena ovim zimskim uvjetima koji su bili posljednjih nekoliko dana, imaju pogon na sva četiri kotača tako da se lakše kreću po tim uvjetima. Na ovaj način obnavljamo vozni park svake godine, a to je već postalo nužno jer su auta sve starija. Nadamo se da ćemo i ubuduće imati ovakvu podršku – rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luka Lulić.

Predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković naglasio je kako je proračun Grada Dubrovnika iznimno velik te kako Dubrovnik mora sudjelovati u donacijama Općoj bolnici Dubrovnik kao i Zavodu za hitnu medicinu.

– Naime, ovo je prva donacija Zavodu u iznosu od 300 tisuća kuna na prijedlog Kluba HDZ-a kroz amandman na rebalans proračuna koji se realizirao, što smatramo bitnim. Upravo Zavod za hitnu medicinu i ova vozila će voziti najvećim dijelom na području grada Dubrovnika i zato smatramo da Grad treba sudjelovati u tome jer su korisnici ili građani Dubrovnika ili gosti i posjetitelji. Kao što je Grad šampion u turizmu, mora biti i šampion u svemu i zato smatram da Zavod za hitnu medicinu mora i u budućnosti primati značajnija sredstva od Grada nego što je to bilo u nekim prošlim vremenima – rekao je Franković.

Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije, rekao je kako je jedno vozilo donirala Županija te kako je to dio redovne skrbi za Zavod za hitnu medicinu.
– Drugo vozilo donirali su Općina Župa dubrovačka, Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija. To je redovna briga za Zavod te automobili moraju biti spremni za sve vremenske uvjete i za svaku vrstu intervencije – naglasio je Dobroslavić.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist