Sport

Hezonja sjajan na Svjetskom prvenstvu!

Hezonja sjajan na Svjetskom prvenstvu!

Mladi dubrovački košarkaš Mario Hezonja bilježi odlične nastupe za kadetsku (U-17) reprezentaciju Hrvatske na Svjetskom košarkaškom prvenstvu koje se od 29. lipnja do 8. srpnja igra u Litvi.

Hezonja, rođen 1995. godine i visok dva metra, jedan od najvećih svjetskih talenata u svom godištu, praktično je čitavu prošlu sezonu u KK Zagreb CO propustio zbog mononukleoze, pa se nije moglo niti pretpostaviti kako će reagirati na ovom natjecanju. A reagirao je sjajno!

Nakon razigravanja u iznimno jakoj B skupini s Argentinom, Kanadom, Južnom Korejom, Litvom i Španjolskom, hrvatski reprezentativci s maksimalnih pet pobjeda čekaju četvrtfinalni ogled s Češkom!

Podsjetimo, riječ je o tzv. “Hezonjinoj generaciji” igrača rođenih 1995. i 1996. godine koja je prošlog ljeta u Češkoj pokorila Europu i popela se na europski kadetski tron, a Hezonja je tada proglašen najboljim igračem prvenstva (u prosjeku 20 koševa, 8.2 skoka i 2.7 asistencija).

U prvom kolu Svjetskog prvenstva Hrvatska je svladala Argentinu (78:68), a Mario Hezonja je za 28 minuta provedenih na parketu postigao sjajnih 24 koša uz 13 skokova. Kanada se u drugom kolu nije pokazala kao pretjerano jak suparnik. U pobjedi 66:53 Hezonja je opet bio prvo ime s 21 košem i 11 skokova za 30 minuta.

Momčad Južne Koreje pružila je Hrvatima slab otpor (124:68) i u utakmici u kojoj su se gotovo svi igrači izbornika Ante Nazora upisali u strijelce, Hezonja je dao doprinos s 13 koševa i 4 skoka. U okršaju s domaćinom Litvom hrvatski reprezentativci reagirali su na najbolji način i upisali pobjedu 82:78, a izbornik je Hezonju uglavnom držao na klupi. Mario je za 18 minuta na parketu upisao 9 koševa i 5 skokova.

Pobjeda 73:68 u derbiju skupine sa Španjolcima donijela je prvo mjesto (ukupna koš razlika +88), čime se izbjegao izravan okršaj s jakim SAD-om sve do finala. Dubrovčanin je u toj utakmici upisao svoj najbolji učinak na turniru – 30 koševa, 6 skokova i 5 ukradenih lopti.

“Hezonjinu generaciju” u četvrtfinalu koje se igra u petak, 6. srpnja u Kaunasu, očekuju Česi, četvrtoplasirani iz A skupine.

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist