Županija

‘hEUreka’ s osnovcima Mokošice i Cavtata

'hEUreka' s osnovcima Mokošice i Cavtata

Nakon Stona, Orašca i Župe dubrovačke putujuća izložba panoa ‘hEUreka!’ učenika osnovnih škola održana je i u Mokošici i Cavtatu.

Odmah na početku drugog polugodišta izložba je stigla u Osnovnu školu Mokošica, a osim sedmaša i osmaša koji su izrađivali panoe otvaranju su prisustvovali i učenici tri osma razreda kojima je ovo bila priprema za ekskurziju tijekom koje će u programu sigurno biti i posjete izložbama i muzejima. U ponedjeljak je ‘hEUreka!’ stigla i u OŠ Cavtat gdje su učenici mogli vidjeti svoje, ali i radove drugih škola koje su sudjelovale u ovoj inicijativi.

U izradi panoa sudjelovali su učenici šestih, sedmih i osmih razreda OŠ Ston, OŠ Antuna Masle iz Orašca, OŠ Mokošica, OŠ Marin Držić, OŠ Župa dubrovačka i OŠ Cavtat. Riječ je o vizualnim prezentacijama država članica Europske unije i to na način da se odmah može prepoznati o kojoj je državi riječ. Europski dom Dubrovnik ovu inicijativu provodi uz financijsku potporu programa Mladi na djelu.

Cilj inicijative je djeci i mladima u dobi od 12 do 15 godina iz Dubrovačko-neretvanske županije približiti Europsku uniju i njenih 28 država članica. Sudionici inicijative su šestero mladih iz Dubrovnika i Župe dubrovačke: Katarina Benić, Paula Bošnjak, Jelena Dadić, Lobel Zvonimir Daničić, Ana Smilović i Dubravko Daničić. Oni su tijekom listopada i studenog održavali prezentacije i učenicima pomagali izraditi panoe u suradnji s njihovim nastavnicima.

Završna izložba će se održati na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku 29. siječnja kada će biti predstavljena i knjižica ‘Dobrodošli u EU’ u kojoj će biti objavljene vizualne prezentacije s pratećim kraćim tekstualnim opisima Europske unije i država članica. Osim učenicima koji su izrađivali panoe, knjižica će se dijeliti i u srednjim školama koje pohađa troje sudionika inicijative kao i u osnovnim školama na području Dubrovačko-neretvanske županije koje nisu sudjelovali u radionicama.

 

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist