Hrvatska

Helikopterima tijekom vikenda prevezeno 14 pacijenata, uključujući i dvije trudnice

Helikopterima tijekom vikenda prevezeno 14 pacijenata, uključujući i dvije trudnice

Posade Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze i Eskadrile višenamjenskih helikoptera (EVH) 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) tijekom proteklog vikenda, od petka, 18. kolovoza u poslijepodnevnim satima do ponedjeljka, 21. kolovoza 2017., bile su angažirane u akcijama hitnog zbrinjavanja 14 pacijenata.
Najviše pacijenata, njih 11, prevezle su posade ETH 93. zb HRZ i PZO-a. Tako je u petak, 18. kolovoza s otoka Korčule i Brača prevezeno troje pacijenata, od kojih je dvoje poljskih turista. U subotu, 19. i nedjelju, 20. kolovoza prevezeno je ukupno osam pacijenata s otoka Šolte, Hvara, Korčule, Lastova i grada Dubrovnika, među kojima su bile i dvije trudnice.

Posade EVH 91. zb HRZ i PZO-a koje baziraju u zračnu luku Rijeka na otoku Krku prevezle su u petak, 18. kolovoza tri pacijenta s otoka Raba.

Helikopterima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane od 1. siječnja 2017., prevezeno je ukupno 615 pacijenata i 1114 pratitelja, za što je utrošeno nešto više od 557 sati naleta.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist