Aktualno

HDZ-OVE LAVICE Sanja Putica i Antonela Đurđević Bujak ‘zaboravile’ dati ostavku!

HDZ-OVE LAVICE Sanja Putica i Antonela Đurđević Bujak 'zaboravile' dati ostavku!

Iako su iz HDZ-a istaknuli kako su svi članovi Upravnih vijeća i nadzornih odbora (koje je imenovao gradonačelnik Andro Vlahušić) dali ostavke na svoja mjesta to baš i nije točno. Sanja Putica i Antonela Đurđević Bujak članice su Upravnih vijeća Umjetničke galerije Dubrovnik, odnosno Dubrovačkih knjižnica.

Imenovane su odlukom gradonačelnika od 6. listopada 2013. godine. Ostavke na svoja mjesta nisu podnijele.
– Odluka o izlasku se na sve odnosi i vjerojatno je u proceduri. Nije ništa u jedan dan. Postoje neki poslovi u UGD-u koje sam ja započela i to je ozbiljan posao koji želim privesti kraju – odgovorila nam je Sanja Putica na upit zašto nije izašla iz UV UGD-a.
Dodala je kako normalno komunicira s Gradskim odborom, te kako će sve odraditi u skladu s odlukama stranke.
Antonela Đurđević Bujak također nam je potvrdila kako je UV Dubrovačkih knjižnica no ističe:
-Nitko me nije kontaktirao i nismo komunicirali – kratka je i jasna bila Đurđević Bujak.

Predsjednik HDZ-a Mato Franković zatečen našim pozivom odgovorio nam je kako su se oni ravnali popisom koji im je dostavljen od strane Grada Dubrovnika.
-Od svih koji su na tom popisu tražili smo ostavke. Tražit ćemo i od Putice i Đurđević Bujak – odgovorio nam je Franković.
Na naš upit o tome je li tu riječ o protekcionizmu zbog činjenice da je Sanja Putica nepuča Dubravke Šuice, a Antonela Đurđević Bujak je svojedobno bila glasnogovornica Dubravke Šuice, Franković je odgovorio kako ‘o tome nema govora’.

Upitan zašto su tražili samo ostavke članova NO i UV koje je imenovao Andro Vlahušić, a ne one koje je imenovalo Gradsko vijeće, Franković je odgovorio kako ‘ne želi blokirati rad ustanova u kulturi.’

-Niko Bulić je bio predsjednik UV Dubrovačkih muzeja i dao je ostavku jer ga Andro Vlahušić svakako može zamijeniti. Gradsko vijeće imenovalo je Pera Milkovića u UV FA Linđo te Balda Marunčića i Davora Jančića u UV JU Lokrum. Zamislite da sad izađu, nitko nema većinu, ne bi se mogli izabrati novi članovi i blokirane su te ustanove. Ne želimo to napraviti – odgovorio nam je Franković.

Treba istaknuti kako je Sanja Putica (osim što je Šuičina nepuča) bila protukandidatkinja Matu Frankoviću na unutarstranačkim izborima početkom ove godine, a Antonela Đurđević Bujak je osim što je bila na listi HDZ-a na pretprošlim izborima, sada Vlahušićeva voditeljica protokola i međunarodne suradnje.
Iako je nesumnjivo kako je HDZ morao znati koji su članovi imenovani na koji način, zanimljivo je kako je popis članova UV i NO koji je toj stranci dostavljen ‘zaobišao’ voditeljicu protokola.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist