Natrag
17.10.2017 04:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

Gulliver otkazao sponzorstva Jugu i Ljetnim igrama

30.1.2014 @ 21:55 Nikša Miletić Aktualno

Podijelite:

Nakon što je na Gradskom vijeću donesena odluka o Odluka po kojoj se turističkim agencijama naplaćuje do 10 tisuća kuna kazne za svako neplaćanje iskrcaja putnika na Pločama i Pilama nije trebalo dugo čekati za posljedice.

Naime, odmah po sjednici reagirao je prvi čovjek Gulliver travela Goran Hrnić koji je na adrese Juga i Dubrovačkih ljetnih igara poslao pisma u kojima kaže kako jednostavno nisu u stanju više biti sponzori.

Nemamo više novaca

”Dragi Lukša, unatoč mojoj velikoj privrženosti klubu, danas te sa žaljenjem moram izvijestiti da Gulliver Travel više nije u mogućnosti biti sponzor našem klubu. Naime, Gradsko vijeće je danas donijelo odluku koja izravno utječe na egzistenciju društva kojem sam ja predsjednik Uprave, te je daljnje sudjelovanje Gulliver Travel u potpori Jugu nemoguće. Ukoliko smatrate moj osobni doprinos potrebitim, rado ću podržati sve akcije, ali samo privatno. Ljubazno molim da sve buduće promotivne akcije vezane za Gulliver Travel zaustavite, te da me oslobodite obveza vezanih za članstvo u Upravi VK JUG”, stoji u dopisu poslanom Lukši Jakobušiću, predsjedniku Uprave Juga, a sličnu notu dobila je i ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović.

”Draga Ivana, žao mi je što te moram izvijestiti da nakon današnje odluke GV-a, glede naplate takse od strane Grada prema agencijama, više nismo ni na koji način u mogućnosti sponzorirati Festival, jer svaki dodatni trošak dodatno pogoršava našu financijsku situaciju. Nadam se da će Grad ubuduće iz svojih izvora nastaviti podržavati i sva kulturna događanja u Dubrovniku”, piše Hrnić očigledno revoltiran izjavama Vahušića s vijeća kada je ustvrdio kako ‘pojedine domaće agencije duguju Gradu milijune, ali svakog 14. gosta odvedu na zidine”.

Kako su takvu odluku dočekali ravnateljica DLJI Ivana Medo Bogdanović i predsjednik Juga Lukša Jakobušić te što o svemu tome kaže predsjednik Strukovne grupe putničkih agencija Stanko Ljubić pročitajte u novom broju tjednika DuList, koji se od srijede nalazi u prodaji.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana