Crna kronika

GRANIČNA POLICIJA Zapljene droga, ilegalni ulazi, krivotvorene isprave

GRANIČNA POLICIJA Zapljene droga, ilegalni ulazi, krivotvorene isprave

Tijekom proteklog vikenda granična policija PU dubrovačko-neretvanske u suradnji s djelatnicima carine je kod 19 osoba pronašla i oduzela manje količine droge i to marihuane, hašiša, ecstasyja, speeda i tableta koje se nalaze na popisu opojnih droga.

Radi se o 17 stranih i dva hrvatska državljanina kod kojih su opojna sredstva pronađena prilikom ulazne odnosno izlazne granične kontrole. Svi počinitelji su prekršajno sankcionirani sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Također, u pokušaju nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku spriječena su tri državljanina Albanije, od kojih su dvojica državnu granicu između Crne Gore i RH prešli pješice u blizini graničnog prijelaza Karasovići, nakon čega su zatečeni po policijskim službenicima. Određena im je jednogodišnja zabrana ulaska u RH te je najavljena njihova readmisija Crnoj Gori.

U trećem slučaju radi se o državljaninu Albanije koji je policijskim službenicima prilikom obavljanja ulazne granične kontrole na graničnom prijelazu Karasovići, na uvid dao krivotvorenu međunarodnu vozačku dozvolu pokušao ući u RH. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave, protiv njega je podnesena kaznena prijava.

Pročitajte još

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist

OSTAJE TUGA I PRAZNINA Preminuo Draško Milojević

Dulist