Politika

GRADSKO VIJEĆE Tko je stručniji za koncesijska odobrenja – Maro Kristić ili Ivana Šepak?

GRADSKO VIJEĆE Tko je stručniji za koncesijska odobrenja - Maro Kristić ili Ivana Šepak?

Smjena Mara Kristića iz Vijeća za davanje koncesijskih odobrenja potaknula je raspravu na Gradskom vijeću. Na njegovo mjesto, naime, imenuje se Ivana Šepak.

-Je li on nešto loše napravio, zbog čega radimo smjenu – pitao je HNS-ov Miho Obradović.

Na to je gradonačelnik Mato Franković odgovorio kako je Kristić jako dobro radio svoj posao, ali unutar nekih koalicijskih dogovora određeno je imenovanje gospođe Šepak.

MOST-ova vijećnica Dolores Lujić dovela je u pitanje stručnost Ivane Šepak u ovom povjerenstvu naspram stručnosti Mara Kristića koji je dugo godina radio na koncesijskim odobrenjima.

-Jako je loša poruka i jako je loše bilo ovo objašnjenje. Maro je od nas 25 najupućeniji u problematiku pomorskog dobra, a Ivani Šepak je jedina kvalifikacija što je članica Dustre. To je jako loša poruka – rekla je Lujić, na što joj je odgovorio Željko Raguž.

-Kao mladi čovjek imao sam upucavanja i upucavao se, ali ovo što gospođa Lujić radi iz sjednice u sjednicu i postavlja pitanja direktno Dustri to još nisam imao. Očekujem još javni poziv za kavu i mi smo naše riješili – našalio se Raguž.

Pitanje zašto se iz Povjerenstva miče čovjek koji ima kompetencije postavio je i Ljubo Nikolić.
-Nemam ništa protiv gospara Mara Kristića.  Ja sam vam rekao istinu, smatram da je časna, poštena i da će svoj posao raditi korektno. Ne vidim tu ništa strašno niti da će se tu nešto događati ispod stola – odgovorio je gradonačelnik.

Za raspravu se javio i Kristić poželjevši kolegici puno uspjeha u radu istaknuvši kako nema ništa protiv njenog imenovanja.

Uz dva glasa protiv i jedan suzdržan odluka je donesena.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist