Politika

GRADSKO VIJEĆE Po kojim se kriterijima biraju članovi povjerenstava?

GRADSKO VIJEĆE Po kojim se kriterijima biraju članovi povjerenstava?

Vijećnici su ovog utorka nastavili sa sedmom sjednicom Gradskog vijeća, koja je započela u ponedjeljak.

Odmah na prvoj točki nastavaka sjednice, a riječ je o imenovanju Povjerenstva za ocjenjivanje programa, projekata i manifestacija u području javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2018. godinu, razvila se rasprava.

Ljubomir Nikolić (Srđ je Grad) tražio je objašnjenje po kojim su kriterijima birani članovi povjerenstva. Na to mu je gradonačelnik Franković pročitao o kojim je ljudima riječ i gdje rade, no Nikolić je jasno tražio kriterije za imenovanje. Nadovezao se i na točke koje tek slijede, a riječ je o imenovanju članova upravnih vijeća ustanova u kulturi. Imena predloženih članova, rekao je, još uvijek ne zna.

– Imate dupli metar jer kad smo prije dvije godine zajedno imenovali upravna vijeća niste tražili životopise. Oni su tu po svojim kompetencijama, a ne stranačkoj pripadnosti. Sve i da jesu članovi HDZ-a što to ima veze – odgovorio mu je gradonačelnik.

Nadovezao se na sve i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica naglasivši kako sukladno Poslovniku i Statutu nije predviđena procedura i obveza dostave životopisa za povjerenstva.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist