Grad

GRADSKO VIJEĆE Franković: Svi taksisti koji su prosvjedovali u Dubokoj Ljutoj za mene su teroristi!

GRADSKO VIJEĆE Franković: Svi taksisti koji su prosvjedovali u Dubokoj Ljutoj za mene su teroristi!

Peta točka, odnosno Prijedlog odluke izmjenama i dopunama Odluke o izradi Izmjena i dopuna PPU-a Grada Dubrovnika, izmjena i dopuna GUP-a Grada Dubrovnika, te Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja ‘Stambenog naselja Solitudo’ koji je donesen u listopadu prošle godine jednoglasno je prihvaćen.

Prijedlog odluke o dopunama Odluke o autotaksi prijevozu na području i s područja Grada Dubrovnika uvodno je predstavio gradonačelnik Mato Franković
-Fiksiran je broj taksi prijevoznika na 225, ali Ministarstvo prometa je drugostupanjsko tijelo i ako se neka žalba eventualno usvoji mi moramo izdati pozitivno rješenje – rekao je Franković.

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica rekao je kako su prema naputku Ministarstva iz Odluke o autotaksi prijevozu maknuli odredbu koja je propisivala da na jednu dozvolu ide jedno vozilo i jedan vozač.
-Moguće je u teoriji da je jedno vozilo u pogonu 24 sata. Mi ćemo imati evidenciju koji su vozači zaposleni, stvar je formalne odluke Upravnog odjela. Mi smo se isto krstili i nastojali se maknuti iz toga, ali prema hrvatskim zakonima mogu se zapošljavati vozači – rekao je Potrebica.

Vido Bogdanović kritizirao je gradsku vlast jer nije riješila problem ‘nelegalne konkurencije’, a Franković mu je na to odgovorio kako su za njega taksisti koji su prosvjedovali krajem srpnja u Dubokoj ljutoj, teroristi.
-Najbolje što se može dogoditi u RH je izmjena Zakona o autotaksi prijevozu da se liberalizira tržište tako da svatko može pružati tu uslugu, naravno tko ima licencu – rekao je Franković.

Bogdanović mu je odgovorio kako ne podržava njihov prosvjed, ali ga razumije. Odlazeći s govornice dobacio je kako ‘ionako nisu blokirali Dubrovnik nego cestu u Župi dubrovačkoj’.

Gradonačelnik Franković mu je odgovorio kako je dosta dodvoravanja taksistima te kako postoji odgovorno poslovanje.

-U drugim gradovima nitko nije blokirao svoj grad. Je li oni vole svoj grad malo više nego ovi naši. Zaboravili su da je netko možda išao na avion ili u bolnicu. Zaboravili su na sve, osim na sebe i svoj novac. Bili su sami sebi najvažniji – rekao je Franković.

– Napravili su glupost, ali s druge strane podržavam Vida. Mi ipak na ovaj način 225 familija imaju od čega živjeti, a među njima ima čestitih ljudi koji dugo godina rade taj posao i znaju se ponašati. Ako se iza 225 dozvola, da se tim ljudima omogući da rade svoj posao i da se drže reda i kako zahtijeva jedno uljuđeno društvo – rekao je Riki Rossetti.

Maro Kristić je kazao kako su se udaljili su se od točke dnevnog reda odnosno od onog bitnog te da prekine raspravu.

– Ovdje se neće raditi o liberalizaciji koju ćemo mi provoditi. Radi se o cestovnom zakonu koji će se provesti do kraja godine. Slažem se s time da treba biti reda, ali će se putem zakona provesti realizacija – rekla je Terezina Orlić.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović