Grad

GRADSKO VIJEĆE Evo tko je izabran u Upravno vijeće Blagih djela!

GRADSKO VIJEĆE Evo tko je izabran u Upravno vijeće Blagih djela!

Nakon godina peripetija i podjela oko Zaklade Blaga djela, konačno je imanovano novo Upravno vijeće u sastavu Mario Dujić, Maro Kristić, Nada Medović, Kruno Težak i Terezina Orlić.
Podsjetimo, nakon što je istekao rok za imenovanje UV, to je trebalo napraviti Gradsko vijeće. U toj situaciji bivši gradonačelnik Andro Vlahušić vidio je priliku da preuzme brojne nekretnine ove Zaklade, no protiv svega su se pobunile stare strukture, predvođene upraviteljem Nikolom Čičom Obuljenom i Joškom Radicom.
U međuvremenu je na mjesto upravitelja svojedobno imenovan Klario Šober, no to nije bilo dugog vijeka i zbog nemogućnosti rada dao je ostavku. Zaklada zapravo godinama radi u nekakvom zakonskom vakumu.
Vido Bogdanović rekao je kako mu je drago da je ova trakavica konačno završena, ali je istaknuo kako Statutom Zaklade članove UV predlaže upravitelj Zaklade.
-Ne sviđa mi se što se politika uvalila u Blaga djela. Od početka je ona bila građanska. Predstavnica Grada je Nada Medović, ali sada imamo dva predstavnika politike, a to je Maro Kristić i Terezina Orlić. Pero Vićan je bio glavni kočničar Blagih djela, zajedno s Olgom Muratti i Androm Vlahušićem. Nisam uvrijeđena frajla jer nisam imenovan za volonterskog upravitelja. Ovdje je puno politike, puno više nego struke – rekao je on te dodao kako već pet do šest godina stoji blokirana imovina i sredstva.
-Imamo i situaciju sukoba interesa jer Blaga djela imamo pet do šest tužbi protiv Grada. Čije ćete interese braniti kad dođe do izbora Grad ili Blaga djela – pitao je Bogdanović.

Mato Franković rekao je kako se nakon sedam godina rješava problematika Blagih djela.
-Cijelo ljeto Zaklada nije mogla raspisati natječaj za knjižaru i zato je bivši prostor Algoritma stao prazan. Biti član Upravnog vijeća Blagih djela je čast i oni imaju pravo raditi za interese Zaklade i Grada. Jer je to isto. Te osobe ne mogu utjecati na pravne sporove koji se vode između Blagih djela i Grada Dubrovnika – rekao je Franković.
Terezina Orlić rekla je da ona ne može biti ‘Pero Vićan’, te kako nema nikakvog razloga da ga se dovodi u vezu s njime.
Bogdanović joj je uzvratio kako je ona bila Vićanova kandidatkinja, te kako on ‘zna što je Pero Vićan radio vezano za Blaga djela’.
-Pero Vićan ne može smisliti Nikolu Obuljena i zato mi je drago da ste se uspjeli izmaknuti iz te ekipe i da ćete na sljedećoj sjednici UV predložiti Nikolu Obuljena za upravitelja Zaklade suprotno raspoloženju Pera Vićana – rekao je on.
Ljubo Nikolić pitao je treba li politika uopće ući u Zakladu, a pitao je hoće li se Grad na isti način gurao u Eko Ombliće ili Srđ je naš.
Nakon rasprave Odluka je prihvaćena uz suzdržanu Matiju Ćale Mratović.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović