Grad

Građevinari o privremenoj zabrani radova i kvotama za zapošljavanje stranaca

Građevinari o privremenoj zabrani radova i kvotama za zapošljavanje stranaca

Članovi Strukovne grupe graditeljstva HGK – Županijske komore Dubrovnik sastali su se ovog petka kako bi raspravili o nacrtu Odluke o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova na području Grada Dubrovnika te ostalih lokalnih samouprava u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Kako se navodi u priopćenju za medije, graditeljstvo je, usprkos velikim poteškoćama s kojima se suočava zadnjih godina, još uvijek značajna grana u županijskom gospodarstvu. Po podacima FINE u trgovačkim društvima graditeljstva zapošljava se 2123 radnika, a graditeljstvo čini 8 posto ukupnog prihoda gospodarstva Dubrovačko-neretvanske županije.

Treba omogućiti suživot i neometan rad svih gospodarskih grana uz dijalog i razumijevanje svih dionika, navodi se u priopćenju.

Građevinari su se upoznali s kvotom dozvola za zapošljavanje stranaca za kalendarsku godinu 2018. Za sektor graditeljstva odobreno je 10 770 dozvola i potrebno je što prije popuniti zahtjev kako bi se na vrijeme ostvarilo pravo uvoza radne snage.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović