Grad

GRAD UPUTIO ZAHTJEV HRVATSKIM CESTAMA: Omogućite skretanje na vidikovcu

GRAD UPUTIO ZAHTJEV HRVATSKIM CESTAMA: Omogućite skretanje na vidikovcu

Grad Dubrovnik uputio je zahtjev Hrvatskim cestama da se tijekom izvođenja radova na sanaciji kolnika na Putu Frana Supila omogući s vidikovca skretanje ulijevo, prema gradu. Time bi se stanovnicima Ploča omogućio brži i jednostavniji dolazak do grada jer se u tom slučaju ne bi morali voziti do Dupca.

-Ako nadležne Hrvatske ceste omoguće takvu regulaciju, prometovanje prema ostalim dijelovima Grada značajno bi se olakšalo – odgovorili su iz Grada Dubrovnika na upit DuLista.

Naime, radovi na uređenju Puta Frana Supila, koji su započeli u utorak, 6. veljače, izazvali su negodovanje nekih stanovnika ovog gradskog predjela, koji su nas kontaktirali i upitali je li moguće radove organizirati na drukčiji način
-Ne radi se 24 sata. Znači u doba kad se ne radi promet bi se mogao odvijati. To znači da bi učenici, ljudi koji su zaposleni i koriste autobuse ujutro do radnog mjesta mogli normalno stići ustaljenom trasom. Znam da će nadležni imati sto razloga da se mora raditi ovako, sve zbog njihovog komoda, a za građane što ih briga. Maltretiraju se svi koji s Viktorije moraju putovati u Župu, da bi stigli u Gruž ili Lapad – istaknuo je jedan naš čitatelj, a tragom njegovih sugestija, DuList je uputio upit Gradu Dubrovniku.

Evo što su nam odgovorili:
-Radovi na sanaciji kolnika u Ulici Frana Supila, a koje izvodi ugovorna tvrtka Tehnogradnja, ovisno o vremenskim uvjetima izvodit će se otprilike 11-12 sati dnevno, a po potrebi i duže, a što ne isključuje i izvođenje radova u noćnim satima. Osim radova na sanaciji i uređenju kolnika izvodit će se i radovi sanacije vodovodnih priključaka od strane tvrtke Vodovod Dubrovnik, a koje će u određenim segmentima biti nužno izvoditi u noćnim satima bez mogućnosti prolaza vozilima u navedeno vrijeme. Također, za razliku od Ulice Petra Krešimira IV, nije moguće radove izvoditi paralelno s odvijanjem prometa zbog nedovoljne širine prometnice kao i zbog nužne sanacije komunalnih instalacija – ističu iz gradske uprave dodavši kako slijedom navedenog, nažalost nisu u mogućnosti osigurati drukčiji način prometovanja, jer bi svako odstupanje od privremene regulacije prometa moglo dovesti do smanjenja sigurnosti sudionika u prometu.

Uz to naveli su i kako je upućen zahtjev Hrvatskim cestama za uvođenjem privremene prometne regulacije na dijelu državne ceste D8 (spoj s Ulicom II. Dalmatinske brigade) na način da se omogući skretanje ulijevo.
-Uvažavajući njihove primjedbe, molimo građane na razumijevanje – apeliraju iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović