Grad

Grad će pomoći u kupnji polivalentnog vozila za Crveni križ

Grad će pomoći u kupnji polivalentnog vozila za Crveni križ

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković održao je danas sastanak s predstavnicima Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik, predsjednikom Vickom Mihaljevićem i ravnateljem Živkovom Šimunovićem.

Na održanom sastanku razgovaralo se o financijskoj potpori Grad Dubrovnika za kupnju novog polivalentnog vozila za potrebe Crvenog križa te nastavku provedbe projekta “Crveni križ u Gradu”.

Predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik iznijeli su gradonačelniku Frankoviću rezultate dosadašnje provedbe programa “Crveni križ u Gradu”, javljaju iz gradske uprave.

Gradonačelnik Franković izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima te je najavio podršku Grada Dubrovniku u realizaciji projekta i tijekom ovogodišnje sezone.

Podsjetimo, “Crveni križ u Gradu” projekt je Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik koji se uz podršku Grada Dubrovnika provodio tijekom tri ljetna mjeseca 2016. godine, a članovi Kluba mladih Dubrovačkog Crvenog križa svakodnevno su dežurali od 9 do 19 sati, s osnovnom medicinskom opremom, na dvije lokacije na Dubrovačkim zidinama, Sv. Ivanu i Minčeti, na dvije lokacije na Stradunu, ispred sv. Klare i Sponze, na dvije lokacije na Lokrumu i na plažama Danče i Solitudo.

Odjeveni u uniforme s vidljivom oznakom Crvenog križa, osim pružanja prve pomoći članovi Kluba mladih često su davali i informacije o Gradu i događanjima u njemu, a svim posjetiteljima dali su dodatan osjećaj sigurnosti i brige za njihovo zdravstveno stanje.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović