Kultura

Glazbeno scenski program u ljetnikovcu Bunić-Kaboga

Glazbeno scenski program u ljetnikovcu Bunić-Kaboga

Nakon uspješne premijere programa Renesansni vrt koji je izveden u kolovozu 2016. godine kao dio projekta Perivoj od muzike u organizaciji udruge Sve ostalo je glazba i Zaklade Caboga Stiftung, Dubrovčani i posjetitelji Dubrovnika moći će ponovno uživati u ovim glazbeno scenskim kolažima i to 28. srpnja i 03. kolovoza 2017. s početkom u 20 sati u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

Dubrovnik je kao sredina oduvijek poticao kulturno stvaralaštvo, a ovi zanimljivi glazbeno scenski kolaži predstavljaju kulturnu materijalnu i nematerijalnu baštinu na atraktivan način, te je približavaju Dubrovčanima i posjetiteljima u ugodnom ladanjskom prostoru ljetnikovca Bunić-Kaboga – istom onom kojem su stari Dubrovčani hrlili da se odmore od vrućine, a danas i od gužve i događanja koja su uglavnom koncentrirana u Staroj gradskoj jezgri i oko nje. Jedinstvena je ovo prilika za uživati u spoju glazbe i povijesti.

Program se sastoji od nekoliko atraktivnih komponenti – g. Marojica Bijelić dočekuje goste te ih upoznaje s ljetnikovcem, njegovom bogatom poviješću i kulturom ladanja starih Dubrovčana, a članice udruge Sve ostalo je glazba – Andrea Dizdar, Vedrana Dizdar, Ana Dražinić i Nastasja Palčok, pod umjetničkim vodstvom pijanistice Ivane Jelače, izvode repertoar s djelima hrvatskih skladatelja. Svi sudionici programa su prikladno kostimirani, a svakako je važno napomenuti kako su glazbenice za ovaj program posebno odjevene u kreacije Duške Nešić-Dražić koja je svoje vilinske haljine osmislila inspirirana dubrovačkim renesansnim vrtom.

Uz koncert i vodstvo, Renesansni vrt otkriva raskoš i ljepotu perivoja ‘uhvaćenih na fotografijama autorice Katarine Karakaš Spiroski, koje će se izložiti na saloči ljetnikovca tijekom izvedbi.

Projekt Renesansni vrt realiziran je u suradnji sa Zakladom Caboga Stiftung uz potporu Grada Dubrovnika kao dio Programa javnih potreba u kulturi i kulturnog turizma. Ulaz na koncerte je slobodan, a osigurana je i autobusna linija iz Grada do ljetnikovca neposredno prije te odmah nakon koncerta.

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović