Kultura

Glazbena bajka DSO-a na Lovrjencu

Glazbena bajka DSO-a na Lovrjencu

Dubrovački simfonijski orkestar slavi devedesetu obljetnicu uspješnog rada. Prekrasnu glazbenu bajku izvest će u subotu, 27. lipnja, s početkom u 21.30, na jedinstvenoj pozornici na Lovrijencu, gostujući na ovogodišnjem Midsummer Scene festivalu.

Ovom koncertu posebno se veseli sam orkestar, kao i mnogobrojna publika koja ovakav koncert na ovom povijesnom mjestu nema prilike često vidjeti.

Velikim koncertom pod zvjezdanim dubrovačkim nebom dirigirat će Slobodan Begić, a nastupit će i soprano Sara Žuvela te mezzosoprano Laura Hladilo. Dubrovački simfonijski orekstar izvest će mnoge poznate arije poput Mozartove Bati, Bati iz opere Don Giovanni. Na radost brojnih ljubitelja glazbe, moći će se čuti i mnoge teme iz popularnih filmskih klasika i TV serijala poput tema iz Titanica i Bond filmova te glazba iz serijala Igra prijestolja.

Ulaznice za koncert Orkestra na Midsummer Scene festivalu mogu se kupiti u sistemu Ulaznice.hr, www.ulaznice.hr, u glavnom uredu TZ Dubrovnik na Pilama, u Luži te na blagajni na Lovrijencu sat vremena prije koncerta.

Subotnje glazbeno gostovanje Dubrovačkog simfonijskog orkestra predah je za glumce iz predstave Na tri kralja ili kako hoćete, a koja se izvodi svake večeri zaključno s 4. srpnjem na tvrđavi Lovrijenac. Predstave na Lovrijencu do sada je vidjelo na stotine gledatelja; održavaju se svake večeri u 21.30, a u slučaju kiše alternativna lokacija je Kazalište Marina Držića.

Drugu godinu zaredom festival Midsummer Scene je pravo osvježenje kulturne ponude Hrvatske, a izvedbama na engleskom jeziku predstave su zanimljive svim turistima, kao i žiteljima Hrvatske. Festival je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

Ulaznice za predstavu na Midsummer Scene festivalu mogu se kupiti u sistemu Ulaznice.hr, www.ulaznice.hr, u glavnom uredu TZ Dubrovnik na Pilama, u Luži te na blagajni Lovrijencu sat vremena prije izvedbe.

 

 

Pročitajte još

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist