Zanimljivosti

GASTRO 2014. Najbolji kuhar je iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik!

GASTRO 2014. Najbolji kuhar je iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik!

Luka Džamarija osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju za pripremu svog originalnog  menija i na taj način postao najbolji kuhar među učenicima u 2014. godini na natjecanju Gastro 2014. koje se održalo od 19. do 22. ožujka u Osjeku.

34. državno natjecanje  okupilo je 100 najboljih učenika i isto toliko mentora i ravnatelja iz 39 turističkih i ugostiteljskih škola. Domaćin natjecanja je bila Ugostiteljsko-turistička škola Osijek i Hotel Osijek, a organizatori su Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Zajednica ugostiteljsko-turističkih škola.

Turističku i ugostiteljsku školu Dubrovnik su, na temelju uspjeha na regionalnom natjecanju održanom u Biogradu, predstavljali učenici Luka Džamarija u pripremanju menija, Erika Hauswitchka u pripremanju slatkog izloška, Mario Boban u barskom poslovanju i Ana Marija Tot u poslovanju putničke agencije.

Najveći uspjeh postigao je učenik Luka Džamarija koji je osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju za pripremu svog originalnog  menija i na taj način postao najbolji kuhar među učenicima u 2014. godini! Lukin uspjeh svakako je veliko zadovoljstvo za cijelu našu Školu, a posebno za njegovu mentoricu Mariju Bazdan i sve nastavnike koji su mu prenijeli svoje znanje i ljubav prema struci.

Učenici su se natjecali u osam disciplina, pet gastronomskih i tri hotelijersko-turističke discipline. To su: pripremanje menija, posluživanje menija, pripremanje hladnog slanog izloška, pripremanje hladnog slatkog izloška, barsko poslovanje, poslovanje recepcije hotela, poslovanje putničke agencije i predstavljanje turističkog odredišta – destinacije.

Na otvorenju su bili Ivo Bačić, savjetnik ministra turizma, župan Vladimir Šišljagić, dogradonačelnik Denis Ambruš, Ivan Šutalo, ravnatelj i Ivica Lozo, viši savjetnik Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Snježana Staščik, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Osječko-baranjske županije i drugi uzvanici.

Slavonci su se još jednom dokazali kao izuzetni domaćini, tako da se naša ekipa i dobro zabavila uz tamburice i domaće slavonske specijalitete. Posebno treba istaknuti gostoljubivost gospodina Želimira Janjića, bivšeg tajnika u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, i njegove obitelji koji su nas na povratku u Dubrovnik ugostili u svom domu u Županji.

Svim učenicima čestitamo na osobnom uspjehu ali i na uspješnom predstavljanju naše Škole i promoviranju ovih zanimanja i vještina. Nadamo se da će i ovi uspjesi naših učenika biti daljnji poticaj svim odgovornim u nastojanju da se čim prije budućim generacijama dubrovačkih učenika u ugostiteljstvu i turizmu stvore materijalni uvjeti za još bolji i kvalitetniji rad u novoj školi, što je osnovna pretpostavka kvalitetne usluge dubrovačkog ugostiteljstva i turizma.

 

 

Pročitajte još

TURISTIČKI EXPERIENCI SVE POPULARNIJI Niša koju uz malo kreativnosti, a bez puno ulaganja, možete dobro iskoristiti

Ivana Mijić Vulinović

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist